Kirjoitin aikaisemmin alkuvuodesta Viking Shave Club -nimisestä startupista. Olen nyt reilun parin kuukauden ajan käyttänyt partahöylien Netflixinä itseään pitävän yrityksen tuotteita, joten nyt on yhteenvedon aika.

05-03-Viking-shave-club-6

Viking Shave Club toimittaa postitse kolmea eri hintaista versiota peruspartahöylästä. Vaihtoehtoja ovat euron kuukaudessa maksava The Guard, viiden euron The Viking sekä viiden terän lippulaiva The King, joka kustantaa kympin kuussa. Ensimmäisen lähetyksen mukana toimitetaan varsi ja kuukausittain postiluukusta tipahtaa vaihtoterät varren mukaan.

05-03-Viking-shave-club-2


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Kokeilin kaikkia kolmea mallia tasaisesti kuukauden ajan ja mallien väliset erot oli helppo havaita.

The Guard

05-03-Viking-shave-club-5

Vaihtoehdoista edullisin The Guard vastaa laatutasoltaan perinteistä marketista ostettua höylää. Varsi on riittävän jämäkkä ja kahdella terällä saa parran leikattua, mutta teriä pitää huuhdella usein ja se pidentää parranajoon käytettyä aikaa. Euron hinta muutamasta vaihtoterästä joka kuukausi on kuitenkin naurettavan halpa ja kilpailee varteenotettavasti perusmarkettihöylien kanssa.

Plussaa: Oikeasti halpa.
Miinusta: Ei tuota elämyksiä.

The Viking

05-03-Viking-shave-club-4

The Viking painii jo aivan eri sarjassa kuin halvempi pikkuveljensä. Kun otin höylän ensimmäisen kerran käteeni, olin yllättynyt voiko höylä olla näin jämäkkä kädessä. Laadun vaikutelma oli hyvä. Parran ajaminen oli paljon helpompaa kun sain höylästä kunnon otteen, eikä ote ollut sellainen hieman hapara pinsettiote kuin pienempien höylien kanssa. Kolmas terä toi ajamiseen myös jonkin verran tehokkuutta. Neljän euron lisämaksu paremmasta varresta ja yhdestä lisäterästä voi tuntua kovalta, mutta suosittelen sitä silti kokeilemaan.

Plussaa: Erittäin jämäkkä varsi.
Miinusta: Kolme terää ei pure välttämättä oikein tuuheaan partaan.

The King

05-03-Viking-shave-club-3

Lippulaivamalli painii sitten jo täysin omassa sarjassaan. Varsi on sama kuin vitosen mallissa, mutta tällä kertaa se on vielä kullan värinen. Isoin ero on kuitenkin teräosassa. The King -versiossa on viisi terää ja sen kyllä huomaa. Vaikka oma partani ei ole mitenkään älyttömän tuuhea, niin kolmen ja kahden terän malleilla ajaminen ei ole sitä kuuluisaa ruusuilla tanssimista. Viiden terän kanssa se on. Ihan oikeasti.

Tykkäsin aikaisemmin ajaa partani sunnuntaiaamuisin ajan kanssa, ilman hoppua. Partani ajan edelleen sunnuntaisin, mutta enää en käytä siihen varttituntia. Viisi terää leikkaavat parran kerralla kuntoon, eikä minun näin ollen tarvitse ajaa samaa kohtaa uudelleen. Kun maksan neljästä vaihtoterästä kympin kuussa (eli 2,5 euroa kappale postikuluineen), jäävät valtamerkit jatkossakin K-Marketin kassan takana olevaan lasikaappiin.

Plussaa: Lupaan, että ajat partasi alle 30 sekunnissa. Varsi edelleen erittäin jämäkkä. Naurettavan halpa.
Miinusta: En viitsi väkisin keksiä.

05-03-Viking-shave-club-7

Testijakson lopulla huomasin, että Viking-höylä on vakiinnuttanut paikkansa vaimoni säärien siloittajana. Höylä on kuulemma sopivan terävä, mutta ei kuitenkaan liian terävä ettei tule haavoja.

Jos Viking Shave Club ei ollut vielä tuttu, niin tutustu heidän verkkosivuihinsa.

2 KOMMENTIT

  1. Used the google to translate. Im from Latvia and I use the Viking King, love it. 2 months already and I have used only 1 cartridge. 3 still to go, probably gonna last for the end of the year ;D

  2. Näiden hinnat on noussut niin pilviin, ettei hinnat olekaan enää kovin halpoja. Lidl saa ostettua The Kingin oloisia teriä x5 halvemmalla.
    Jos hinta olisi edelleen kympin niin voisin tilata tämän helppouden takia, mutta ei 25 eurolla…

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here