Olen saanut tehdä yhteistyötä helsinkiläisen Slurp-kahvitilauspalvelun kanssa vuodenvaihteesta lähtien. Tilaukseni on seuraavanlainen: saan vaihtelevasti tummia ja vaaleita paahtoja, kahvia tulee kaksi kertaa kuussa 200 grammaa kerrallaan ja aina papuina, sillä jauhan itse kahvin pavuista valitun valmistusmenetelmän mukaan sopivalle karkeudelle. Jokainen Slurp-kahvi, joka postiluukustani kilahtaa päätyy maistelun/maisteluiden kautta blogiini muidenkin luettavaksi.

MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Alkuvuosi onkin tuonut tullessaan hyvin mielenkiintoisen kattauksen erilaisia kahveja. Summaan tähän tekstiin tammi- ja helmikuun aikana minulle saapuneet pussilliset. Varsinkin vuoden ensimmäinen kahvi vei kielen mennessään.

Lehmu Roastery Ethiopia Rocko Mountain Limited

Vuoden 2019 avasi jo entuudestaan minulle tuttu kahvi. Lappeenrantalaisen Lehmus Roasteryn Ethiopia Rocko Mountain Limited oli erinomainen jo ensimmäisellä maistelukerralla, kun sitä valmistelin esimerkiksi Chemexillä. Koska tuote oli minulle jo tuttu entuudestaan, niin uskaltauduin kokeilemaan hieman erilaista ratkaisua valmistamisen ja maistelun suhteen. Miten tämä greipin, persikan ja viinirypäleiden vivahteita sisältävä kahvi taipuisi espressoksi? No, Uuttaja otti ja kokeili.

Parhaimmillaan: pour over –menetelmillä (Chemex ja v60) sekä Aeropressillä. Myös erinomainen suodatinkahvi.

Lehmus Roastery Ethiopia Rocko Mountain Limited


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Mokkamestarit Guatemala El Mirador

Seuraava kahvi tulikin jo maantieteellisesti hivenen lähempänä sijaitsevalta paahtimolta. Tamperelainen Mokkamestarit sai kunnian toimia seuraavan Slurp-kahvin toimittajana. Heidän valikoimastaan oli pussiin päätynyt guatemalalainen El Mirador. Tämä paikallisten naisviljelijöiden tuottama kahvi oli selkeästi erilainen tapaus verrattuna vuoden ensimmäiseen Slurp-kahviin ollen paahdoltaan tummempi ja makumaailmaltaan enemmän kallellaan kohti suklaan ja pähkinöiden makumaailmaa.

Parhaimmillaan: suodatinkahvina tai pressopannulla valmistettuna

Mokkamestarit El Mirador

Kaffa Roastery El Cabro

Kolmas kahvi tuli sitten Helsingin Punavuoresta; asialla Kaffa Roastery. Ja kuten Mokkamestareidenkin kahvi, niin myös El Cabro tuli Väli-Amerikasta ja Guatemalasta. Tuoksussa kuivattuja hedelmiä ja pähkinävoita, maussa runsaasti pähkinöitä sekä viikunaisuutta. Ei aivan meikäläisen makuhermoille se kaikkein kovimman serenadin aikaansaava kahvi, mutta en silti sylkenyt kuppiin.

Parhaimmillaan: suodatinkahvina

Kaffa Roastery El Cabro

Mokkapuu Kolumbia Finca La Lindura

Yksi Slurp-palvelun parhaista ominaisuuksista on se, että heidän listoillaan on aivan älytön määrä kotimaisia pienpaahtimoita. Toisinaan posti voi tuoda iloisia yllätyksiä siinäkin mielessä, että paahtimo on joko täysin entuudestaan tuntematon tai sitten et vain ole kahvipisteellesi hetkeen saanut heidän tuotteitaan. Näin kävi meikäläiselle, kun posti kuljetti kotiin Slurp-kuoressa Mokkapuun kahvin Kolumbiasta. Kupillisessa käsi kädessä kulkevat pähkinäisyys, suklaisuus sekä kypsien hedelmien vivahteet.

Parhaimmillaan: presso- ja pannukahvina, myös tummana suodatinkeitinkahvina

Mokkapuu Kolumbia Finca La Lindura

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here