Turun Forum Korttelin Kellokauppa huoltaa asiakkaiden vintage-kelloja ja myy huollettuja vintage-kelloja. Omaan myyntiin on valikoitunut kiinnostava kattaus Turun seudulta lähtöisin olevia vanhoja kelloja aina 1940-luvulta asti. Turku on kulttuurihistoriallisesti rikasta kelloaluetta arvokkaiden antiikkikellojen osalta, jonka lisäksi myös vintage-ikäisistä kelloista löytyy mielenkiintoista tutkittavaa ja historian havinaa.

Harvinainen Omega Suverän -rannekello.
Harvinainen Omega Suverän -rannekello.

Ruotsin läheisyys ja satamakaupungin vaikutus näkyy monissakin löydöissä. Joskus käsiin osuu jopa keräilykohteita, kuten kuvassa oleva Omega Suverän, joka on pala sotien historiaa. Suverän on Ruotsin sodanaikaista hallitusta tukeva malli, jonka myyntituotolla autettiin Ruotsia pysymään neutraalina ja toisen maailmansodan ulkopuolisena valtiona. Kello ei ollut suinkaan military-malli, vaan pikemminkin virkamiesmalli.

Vintage-ikäinen Laverna-automaattikello.
Vintage-ikäinen Laverna-automaattikello.

Mielenkiintoisia ovat myös eri suomalaismerkit, joita tulee esille perikuntien kätköistä. Yksi näistä on 1970-luvulta peräisin oleva Laverna-automaattikello, joka on suomalainen kellomerkki ETA:n koneistolle. Kyseistä merkkiä tuotiin maahan 1960-luvulta aina 1980-luvulle asti tukkuliike Aikala & Co:n toimesta.

Huollettuja vintage-kelloja luotettavasti

Vintage-kellojen ystäville KultaViljaset tarjoaa kiinnostavan mahdollisuden, sillä kaikki myynnissä olevat vintage-kellot on huollettu alkuperäisyyttä kunnioittaen ja niille myönnetään kahden vuoden käyntitakuu.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Kellot tulevat jo yhden käyttöiän eläneinä roiskoina perikunnan kätköistä. KultaViljasten kellosepät purkavat ja huoltavat kellot koneistojen osalta, jonka jälkeen ne viimeistellään kuorten kiillotuksella ja hionnalla. Lopputuloksena on käyttökuntoon palautettu kello, johon saa mukaan huoltodokumentin sekä käynti- ja tiiviystestaukset.

Kellot ovat myynnissä Kellokaupassa ja Kellotori-verkkokaupassa osoitteessa kellotori.fi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here