Kuva: Docendo

Kotona – Parhaat ideat kotiin, puutarhaan ja kesän juhliin on eritoten yleinen hyvän mielen ja tuulen kirja. Syvällinen informaatiopaketti tai tietokirja tämä kirja ei ole, mutta mielestäni kirja onkin tarkoitettu juurikin tunnelmointiin. Kirja pitää sisällään monenlaisia vinkkejä, joista varmasti kukin löytää jotakin itsellensä mieluisaa tekemistä. Kirja toimii myös hyvänä tuliaisena kesävierailuille.

Ilona Pietiläisen Kotona-kirja seuraa tyyliltään ja formaatiltaan ennen joulua esittelemäämme hänen Tervetuloa jouluun! –kirjaa. Kirjassa pääosassa ovat inspiroivat kuvat sekä pienet tarinat ja vinkit. Kirja on ennen kaikkea polku kesäiseen tunnelmaan, jostain kukin voi poimia ideoita kotiinsa, puutarhaan ja kesän juhliin. Ilona Pietiläisen kirjoille tuntuu olevan ominaista kauniit, suuret ja tunnelmalliset kuvat, joita Kotona-kirjastakin löytyy. Kirja antaa mahdollisuuden myös niille, jotka eivät ehdi tai pysty kesäntunnelmaa kotiinsa tuomaan, tunnelmoida kesästä.

Kirjassa vieraillaan eri ihmisten kodeissa, jotka tuntuvat autenttisilta.  Oikea elämänmakuisuus lisää kirjan mielenkiintoa ja helpottaa samaistumista. Kodit ovat rentoja ja rempseitä. Kuvista välittyy eri kotien persoonallisuus, joka myös hyvällä tavalla ruokkii lukijan mielenkiintoa. Sisustustyylillisesti kirjan kohteet ovat enemmän rustiikkisia ja maalaisromanttisia, mikä on hyvä huomioida, mikäli makusi on erittäin moderni tai pelkistetty. Vaikka kirjassa esitellyt kodit ovat kaikki erityylisiä, kaikista niistä huokuu kuitenkin vanhojen tavaroiden kunnioittaminen ja hyötykäyttö. Sivuilla tuodaankin esiin pieniä vinkkejä sisustamiseen ja ideoita tavaroiden uusiokäyttöön. Lisäksi kirjassa on mukana reseptejä. Mieleeni jäi vaikkapa vedenkestävä taulu kylpyhuoneessa ja herkulliselta näyttävä Philadelphia-jäätelö.

Kirja on sopiva yhdistelmä sisustamista, lifestylea ja reseptejä. Kirja myös ulottaa kesäkodin seinien ulkopuolelle ja pihat sekä puutarhatkin ovat esillä. Kirjassa esitelläänkin esimerkiksi erilaisia kesäkukkia hoitovinkkien kera. Myös kesäjuhlat ovat yksi kirjan näkyvistä teemoista. Vinkkejä löytyy monenlaisiin juhliin kuten esimerkiksi 17 kohdan lista häiden järjestämiseen. Häät-teemaan liittyen kirja kertoo myös muutaman erilainen rakkaustarinan ja näiden parien häistä.

Pidän siitä, että kirjan tunnelma ei ole syyllistävä tai suorituskeskeinen vaan ihanasta kesätunnelmasta pääsee nauttimaan aidosti, vaikka ideoita tai reseptejä ei pääsisikään itse kotona kokeilemaan. Kirjaa on mukava selailla vaikka aurinkoisena viikonloppuna puutarhakeinussa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here