Triwa on trendikäs ruotsalainen kellomerkki, joka valmistuttaa edukseen erottautuvia rannekelloja pääasiassa kvartsikoneistoilla, mutta joukkoon mahtuu myös pari automaattimalliakin. Se mikä Triwasta tekee positiiivisella tavalla poikkeavan on raikas ja paikoitellen leikittelevä design, jonka lisäksi mallistoista löytyy klassisemman tyylin ystävällekin useita vaihtoehtoja.

Leikittelevän puolen lisäksi Triwassa on sopivalla tavalla maailmanparantajaa, joka on konkretisoitunut hiljattain joukkorahoituskampanjan avulla julkaistun Triwa x Humanium Metal -malliston myötä. Kellomallin taustalla on yhteistyö ruotsalaisen, vuonna 1938 perustetun, IM Swedish Development Partnerin kanssa, joka tukee konfiliktialueiden väkivallan uhreja kriisin keskellä.

Triwa x Humanium Metal -rannekello.

IM on käynnistänyt mm. aseidentuhoamisohjelman, jossa konfliktialueilta takavarikoiduista laittomista aseista sulatetaan uusiometallia, joka kantaa nimeä Humanium Metal. Ensimmäinen ohjelman mukainen aseidenkeräys kohdistui jengiväkivallasta kärsivään El Salvadoriin, josta poiskerättyjen tuliaseiden uusiometallista Triwa on tehnyt oman Humanium Metal -kellomalliston.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Triwa x Humanium Metal

Triwa x Humanium Metal -mallisto sisältää kelloja miehille ja naisille, kahdessa koossa. Suurempi 39 millimetrin Hu39-mallisarja sisältää kaksi eriväristä taulua, tummanharmaa (D) ja hopeanharmaa (L). Rannekevaihtoehtoja on useita, joista kuvissa esiintyvä tummatauluinen Hu39-D on varustettu oliivinvihreällä kierrätysmuovista tehdyllä kanvaasirannekkeella. Nahkarannekkeet ovat puolestaan Tärnsjön parkitsemon kasvisparkittua lehmännahkaa.

Triwa x Humanium Metal -rannekello.

Vaaleatauluinen Triwa x Humanium Metal -rannekello 34 millimetrin kokoisena.
Vaaleatauluinen Triwa x Humanium Metal -rannekello 34 millimetrin kokoisena.

Pienempi kellomalli on 34 millimetrin kokoinen ja sopii hyvin pienempään, vaikka lapsen, ranteeseen. Taulu- ja rannekevaihtoehdot ovat samat kuin isoveljessään.

Kvartsikoneistosta johtuen Triwa on saanut kellostaan ohuen, joten kello on kevyt ja se tuntuu kokoaan hieman pienemmältä ranteessa. Näin ollen se sujahtaa nätisti hihan alle. Kellotaulun design on selkeä ja kuvan esittelykellosta poiketen oranssi päivämääränäyttö tuo kellotauluun sopivaa särmää. Samaa on sanottava indekseistä, jotka on toteutettu kellotauluun läpikaiverruksina. Tunti- ja minuuttiosoittimien lume on kirkas, joskaan hehku ei ole kovin pitkäkestoinen.

Triwa x Humanium Metal -rannekello.

Triwa x Humanium Metal -rannekello.

Triwa x Humanium Metal -rannekello.

Humanium Metal tuodaan esille hillitysti kahdella tapaa. Näkyvämpi näistä on kellotauluun painettu logo ja teksti Humanium Metal, sekä kellonkuoren vasemmalle sivulle kaiverrettu logo. Sama logo on kaiverrettu myös kellon takakanteen.

Triwa pääsi yllättämään positiivisesti myös teknisesti, sillä siinä on ruuvilukittava nuppi ja sadan metrin vesitiiviys, jotka eivät ole tämän hintaluokan rannekelloissa kovinkaan yleisiä. Näin kello sopii hyvin päivittäiseen käyttöön, sillä se kestää vähän kovempiakin olosuhteita.

Mitä jäi käteen, muutakin kuin kello?

Triwan Humanium Metal -kellon testaaminen on ollut avartava kokemus siinä mielessä, että perinteisten kellonvalmistajien useimmiten mekaanisiin kelloihin uppoutuessa on päässyt unohtumaan se tosiasia, että elämää on tämän kuplan ulkopuolellakin. Lähestyn ajatusta myös siltä kantilta, että kellot ovat asusteita, joita kannattaa olla omien tarpeiden mukaisesti – ja uudemmatkin kellobrändit voivat olla tarkoituksenmukaisia ja tyylikkäitä.

Parin viikon kokemuksella pystyn myöntämään, että oma suhtautuminen on avartunut ja vaikka olen edelleen vannoutunut mekaanisten kellojen ystävä, suhtaudun avoimemmin uudempien kellobrändien kvartsikelloihin.

Triwa x Humanium Metal -rannekellossa puhuttelee henkilökohtaisesti myös se, että se ei ratsasta pelkästään hyväntekeväisyydellä, vaan kyseessä on hyvällä laatutasolla tuotettu rannekello, jonka ostamalla saa kategoriansa parempaan päähän kuuluvan tuotteen lisäksi hyvän mielen, sillä Triwa lahjoittaa malliston myynnistä 15 prosenttia IM:n tärkeään työhön.

Triwa x Humanium -kelloja myydään Kultajousen myymälöissä kautta maan.

Triwa x Humanium Metal pähkinänkuoressa:

  • Koneisto: Miyotan kvartsi
  • Kuori: Humanium Metal (harjattu teräs)
  • Rungon halkaisija: 39 tai 34 mm
  • Kellon paksuus: 8,7 tai 8 mm
  • Lasi: mineraali
  • Vesitiiviys: 100 m tai 50 m
  • Rannekkeen leveys: 20 tai 16 mm
  • Ranneke: nylon, nahka
  • Hinta: 249 euroa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here