Ajan kulkua on erittäin tärkeää seurata myös pokeripöydässä. Maailman parhaat pelaajat panostavatkin perustellusti kelloja valmistaviin brändeihin, jotka ovat tunnettuja loistavista ominaisuuksistaan, luksuslaatuisista materiaaleista sekä tietenkin suhteellisen korkeasta hinnastaan – tuleehan laadusta usein maksaa.

Kuten moni muukin asia, on hyvä ja laadukas kello paitsi hyvännäköinen asuste, myös kannattava ja pitkäaikainen sijoitus – siis mikäli vain siihen on sattuu olemaan varaa. Pokeria ammatikseen pelaaville kello toimii tietenkin myös statussymbolina, ja parhaimmista malleista pitääkin pulittaa sievoisia, jopa viisi- tai kuusinumeroiseksi nousevia summia.

Luksuslaatuisia kelloja valmistavat brändit ovatkin huomanneet, että pokeriammattilaisten kanssa kannattaa tehdä yhteistyötä. Pyörryttävän hintaisista sekä erilaisista teknisistä ominaisuuksistaan tunnettu, Yhdysvalloista kotoisin oleva merkki Slyde watches onkin esimerkiksi sponsoroinut pokerin mestaripelaajia upeilla aikaraudoillaan. Esimerkiksi vuonna 2015 Slyde teki yhteistyötä PokerStarsin kanssa olemalla heidän virallinen kellosponsorinsa. Voimakastehoisia digitaalisia kelloja valmistava Slyde kertookin tarjoavansa ehkäpä hieman vanhoja aikoja henkivää kellodesignia viimeisimmillä teknologisilla herkuilla – kuten kosketusnäytöllä ja erilaisilla sovelluksilla. Esimerkiksi Slyden EPT-pokeriturnaukseen toimittamien palkintokellojen hinnat olivat vielä suhteellisen matalia, mutta vaihtelivat aina 5000 euron ja 12 000 euron välillä.

Mutta minkälaisia muita kelloja pokerin tähtipelaajat suosivat? Maailman johtavat pokeriammattilaiset ovat jakaneet ajatuksiaan ja toiveitaan kiinnostavimpiin kelloihin liittyen. Yhdysvaltalainen tähtipelaaja Bryn Kenney kertoi pari vuotta sitten suosivansa Cartierin Pasha de Cartier Diamond Bezel 18K Gold -kelloa, josta sai tuolloin pulittaa lähes 30 000 euroa. Kelloa etsiessään Kenney on kertonut kiinnittävänsä huomiota erityisesti kellon ulkonäköön ja siihen, miltä se tuntuu ranteessa. Kenneyn ranteessa on nähty kello hänen teinivuosistaan saakka, ja hän kertoo nykyisin suhtautuvansa kelloihin palkintoina tai koriste-esineinä.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

– Ostan kellon itselleni silloin, kun menestyn erityisen hyvin tai saavutan jotain. Cartierini ostin, kun hevoseni voitti kilpailussa 1,35 miljoonan dollarin voittosumman, Kenney on sanonut.

Ukrainalaispelaaja Eugene Katchalovin mottona kello-ostoksilla puolestaan on mitä monimutkaisempi, sitä parempi. Lähes 35 000 euron hintaista Audemars Piguet Prestige Sports Collection Royal Oak Openworked -kelloa ranteessaan pitävä Katchalov kertoo arvostavansa pieniä ja monimutkaisia yksityiskohtia, joita maailman johtavat kellojen rakentajat tuotoksiinsa pistävät. Mies on jopa niin kiinnostunut kelloista, että hän katsoo videoita niiden valmistuksesta.

– Haluan silti kellon näyttävän rennolta, ja makuni on muuttunut paljon vuosien varrella. Onneksi kelloja voi edelleen myydä ja niiden myynnistä voi jopa jäädä voitolle, Katchalov on vinkannut.

Niin ikään Yhdysvaltain Miamista lähtöihin oleva Noah Schwartz kertoo ihastuneensa kelloihin ja niiden ominaisuuksiin vasta aikuisiällä. Köyhistä oloista tulleella pokeritähdellä ei ollut nuorempana edes varaa kellojen ostoon mutta menestyksen kasvettua Schwartz alkoi hemmotella itseään kalliilla ja hyvännäköisillä rannekelloilla.

Noin 17 000 euron hintaisen Hublot King Power Unico Ceramic King Gold 48mm -kellon nimeen vannova Schwartz haluaa kellojen olevan varsinaisia statement-asusteita, eikä mies halua himmailla niiden designin kanssa.

– Maailmassa on olemassa niin monia cooleja kelloja! Rakastan niiden liikettä, mekanismeja sekä sitä miten ne toimivat. Elät vain kerran joten nauti siitä myös ostamalla kelloja.

Jenkkipelaaja Doug Polkin mielestä kello on tyylikkään miehen paras, tärkein ja ainoa asuste. Noin 11 000 euroa maksava Breitling B05 Unitime White Dial on toinen Polkin kahdesta rannekellosta, ja miehen suosikkiominaisuus kellossa on se, että siitä voi tarkastaa kaikkien maailman aikavyöhykkeiden kellonajan. Ominaisuus lienee erityisen hyödyllinen pokerinpelaajille, jotka pelaavat esimerkiksi online-pokeria useista maailman eri kolkista tulevien vastustajiensa kanssa.

– Mielestäni rannekello on täydellinen lisä miehen vaatekaappiin ja asuun ylipäätään. Se luo asuun tyylikkyyttä ja uskottavuutta olemalla kuitenkin samaan aikaan miehekkään tyylikäs, hän kiteyttää osuvasti.