Tamperelaisen Koskikeskuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee nahkavöitä, -lompakoita ja -laukkuja myyvä Bassa|Collina. Nimi ja liike olivat minulle uusi tuttavuus, mutta tarkempi tutkailu paljasti yrityksen puolitutuksi, sillä olin ostanut kyseisestä liikkeestä yhden vyön vuosia sitten. Tuolloin se sijaitsi Koskikeskuksen kolmannessa kerroksessa ja kantoi nimeä Suomen Paras Vyökauppa.

Suomen Paras Vyökauppa löytyy Tampereelta.
Suomen Paras Vyökauppa löytyy Tampereelta.

Bassa|Collina.

Bassa|Collina. on Matalamäkien perheyritys, joka on 80-luvulta lähtien tuonut nahkatuotteita Italiasta. Yrityksen liiketoiminta on alkanut laadukkaiden nahkavöiden maahantuonnin parissa, johon liikkeen alkuperäinen nimi viittaa. Nimensä velvoittamana tavoitteena on alusta alkaen ollut tarjota Suomen paras valikoima laadukkaita nahkavöitä. Rinnalla myytiin lisäksi nahkalompakoita.

Valikoimissa on erilaisia nahkalompakoita miehille, niin miehille kuin naisille.
Valikoimissa on erilaisia nahkalompakoita miehille, niin miehille kuin naisille. Kuvan lompakot 31 €.

Yrityksen liiketoimintaan tuli haasteita Koskikeskuksen remontin vuoksi, joka karkotti osan vanhoista asiakkaista. Lisäksi sijainti kolmannessa kerroksessa ei tuonut etenkään remontin keskellä satunnaisia ohikulkijoita ovesta sisään. Näihin aikoihin perheessä pohdittiin todella vakavasti liikkeestä luopumisesta, mutta sitten päädyttiin hakeutumaan liikekeskuksen sisällä paremmalle paikalle.

Liike sijaitsee keskeisellä paikalla Koskikeskuksessa.
Liike sijaitsee keskeisellä paikalla Koskikeskuksessa.

Uusi liiketila löytyi Koskikeskuksen ensimmäisestä kerroksesta, InterSportia vastapäätä. Liiketila on paitsi parempien kävijävirtojen äärellä, myös selvästi aiempaa isompi ja valoisampi. Tämä avasi mahdollisuuden tarjonnan laajentamiselle, joten liikkeen tarjonta kasvoi miesten ja naisten nahkalaukuilla.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Liikkeen uudistuminen, tai sanotaanko jopa uudelleensyntyminen, haluttiin konkretisoida ilmettä ja nimeä myöten, johon perheen sukunimi antoi inspiraation. Näin syntyi Bassa|Collina.

Laaja valikoima vöitä moneen lähtöön

Liikkeen vyötarjonta on miesten ja naisten osalta laaja. Vöitä löytyy niin arkeen kuin juhlaan, eri värisinä ja kokoisina. Vöitä hypistelemällä löysin omatkin suosikkini, sillä laadukkaan nahkan tuntee sormenpäissään. Ero on merkittävä esimerkiksi sekoitenahkaisiin vöihin verrattuna.

Bassa|Collinan konseptiin kuuluu vöiden lyhentäminen asiakkaan mittoihin. Tämän takia vyön valitseminen on helppoa, sillä pituuteen ei tarvitse kiinnittää huomiota, vaan olennaista on löytää omaan tarpeeseen sopiva vyö. Tämä sitten muokataan asiakkaalle sopivaksi.

Bassa|Collinasta löytyy nahkavöitä messinkisoljilla, joka on nykyään harvinaisempaa.
Bassa|Collinasta löytyy nahkavöitä messinkisoljilla, joka on nykyään harvinaisempaa. Kuvan vyöt vasemmalta lukien 42 €, 44 € ja 42 €.

Genuine Leather ei ole tae laadusta, sillä merkinnän saa myös ns. puristenahka, joka on koneellisesti tehtyä ja usein myös pinnoitettua ”nahkaa”. Kun pinnoite rikkoutuu, rikkoutuu myös ”nahka”. Tähän törmää etenkin halvoissa Genuine Leather -merkityissä vöissä, jonka olen myös itse karvaasti kokenut.

Vöillä on eroa. Molemmat ovat mustia, mutta vasemmanpuoleinen on tarkoitettu ennemmin farkkujen kanssa pidettäväksi. Oikeanpuoleinen vyö sopii sen sijaan formaalimpaan pukeutumiseen, kuten tumman puvun kanssa pidettäväksi.
Vöillä on eroa. Molemmat ovat mustia, mutta vasemmanpuoleinen (56,80 €) on tarkoitettu ennemmin farkkujen kanssa pidettäväksi. Oikeanpuoleinen vyö (42 €) sopii sen sijaan formaalimpaan pukeutumiseen, kuten tumman puvun kanssa pidettäväksi.

Tarjonnan ääripäitä edustavat juhlakäyttöön soveltuva musta nahkavyö, sekä ei-niin-viralliseen pukeutumiseen paremmin soveltuva pythoninnahkainen vyö. Oma suosikkini oli keskiruskea nahkavyö, jonka sormituntuma oli laadukkaan toffeemainen. Myös kesäinen joustovyö kiinnitti huomioni siinä määrin, että sellainen tarttui matkaani.

Värikkäät joustovyöt sopivat keväiseen ja kesäiseen pukeutumiseen. Hinta 22 €.
Värikkäät joustovyöt sopivat keväiseen ja kesäiseen pukeutumiseen. Hinta 22 €.

Erikoisuuksista pitäviä ei ole niin ikään unohdettu. Hyllystä löytyy myös niitti- ja koruvöitä, sekä harvinaisempia pythonnahkaisia vöitä niistä kiinostuneille. Käärmevyön hienona yksityiskohtana on vyöpiikki, joka näyttää käärmeeltä.

Tampereen lisäksi Bassa|Collinan vöitä on laajasti tarjolla Turussa Sokos Wiklundissa, jonne he ovat rakentaneet oman vyöosaston.

Käärmevyön soljen piikki on muotoiltu käärmeeksi.
Käärmevyön soljen piikki on muotoiltu käärmeeksi. Vyön hinta 120 €.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here