Sandqvist on ruotsalainen laatubrändi, joka tunnetaan etenkin tyylikkäistä laukuistaan. Suosiolle on myös perusteensa, sillä Sandqvistin laukut tehdään laadukkaista materiaaleista ja työn jälki on kohdallaan. Kun tähän lisätään vielä hyvä design, on paketti hienosti kasassa.

Sandqvistin Alex-nahkalaukku on tyylikäs valinta, samoin kuin Kämmenen talvikäsineet.
Sandqvistin Alex-nahkalaukku on tyylikäs valinta, samoin kuin Kämmenen talvikäsineet.

Etsin viime vuoden lopulla sopivaa nahkalaukkua vaimolleni joululahjaksi ja lopulta omaan ja vaimon silmään sopiva ruskea nahkalaukku löytyi Mukaman valikoimista. Laukku tuli postin toimesta hyvissä ajoin ennen joulua, joten kerrankin olin hoitanut lahja-asian pois päivänjärjestyksestä reilusti ennen h-hetkeä.

Sandqvist Alex -nahkalaukku

Sandqvist Alex on konjakinruskean värinen, kasvisparkitusta nahkasta tehty nahkalaukku, johon mahtuu sisälle nätisti 13 tuuman kannettava tietokone. Tietokonetta varten laukussa on erillinen – kovetettusta puuvillakankaasta tehty keskilokero, joka jakaa laukun fiksusti kahtia. Näin laukun molemmille puolille mahtuvat nätisti ja tasapainoisesti tarvittavat paperit, johdot ja muut tarvikkeet. Onpa laukussa satunnaisesti kulkenut mukana myös järjestelmäkamera. Lisäksi laukun sisäpuolella on vetoketjullinen tasku, jossa on sopivasti tilaa avaimille ja lompakolle – sekä passille.

Sandqvistin laukun sisällä on toimiva tilanjako.
Sandqvistin laukun sisällä on toimiva tilanjako.

sandqvist-alex-mondaine-kammen


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Sandqvistin laukun eduksi on ulkonäön lisäksi sanottava se, että siinä ei ole säästetty väärissä paikoissa, kuten vaikkapa olkahihnassa. Harmittavan usein näkee, että muuten viimeistellyn näköisen nahkalaukun olkahihna on tehty esimerkiksi puuvillasta, tai keinokuidusta – kun vaihtoehtona olisi ollut tehdä se samasta materiaalista laukun kanssa.

Toinen laadun tuntua tuova seikka ovat metalliniitit, joilla on mm. vahvistettu kantokahvojen kiinnitikkaukset. Tämän lisäksi niitit löytyvät laukun pohjasta, joka vähentää nahkan kulumista laukun ollessa maassa. Oman kiitoksensa noin vuoden käyttökokemuksella ansaitsee laukun vetoketju, joka on edelleen kuin uusi. Vetoketju ei ole tökkinyt kertaakaan.

Sandqvistin nahkalaukku on viimeistelty hienosti.
Sandqvistin nahkalaukku on viimeistelty hienosti.

Laukun nahka on ikääntynyt kauniisti. Suuren suurta patinaa tai naarmuja laukku ei ole vuodessa kerännyt, mutta nahka on jossain määrin notkistunut. Tähän notkistumiseen liittyy laukun heikoin puoli, eli laukku ei pysy lattialla pystyssä ilman tukea. Asian kanssa pystyy kuitenkin elämään, sillä käyttöergonomia on muuten kunnossa.

Itsehankitut lahjat ovat parhaita

Tuotetta voisi kehua vaikka minkälaisilla ylisanoilla, mutta todellisen tuomion langettaa aika. Sandqvistin kohdalla tuomio on vapauttava, sillä laukku on ollut osa jokapäiväistä elämääni siitä lähtien, kun vaimoni sai sen lahjaksi. 🙂

sandqvist-alex-pov

Toisin sanoen laukku päätyi huomaamatta omaan käyttööni ja edessäni on tämän joulun osalta kahden vuoden lahjojen hankkiminen. Tämänkin uhalla uskallan suositella Sandqvistin laukkua niin miehelle kuin naiselle.

Sandqvistin laukkuja myy mm. Mukama.

2 KOMMENTIT

    • Hei. En ole suojannut laukkua mitenkään. Muutamat lumi- ja vesisateet se on ottanut ihan hyvin vastaan ja suoraan sanoen odotan laukun patinoitumista, koska silloin se tulee näyttämään paremmalta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here