Facebookin statuspäivitysten perusteella moni tuttuni matkustelee paljon. Tästä mieleeni tuli tanskalaisen Sandin markkinoima rypistymätön matkakäyttöön tarkoitettu puku, ns. travel suit. Koska kyseisestä tummasta puvusta on tullut tricotine-kankaan rinnalle myös villakankainen vaihtoehto, päätin tutustua pukuun yhteistyökumppani Pohjanheimolla.

SAND-travel-suit-olkapaa
Kangastuntuma on keinokuiduksi luonnollisen pehmeä ja olkatikkaus on tehty hyvin.

Sand sopii monenkokoiselle

SAND-travel-suit-kokokuvaSand tunnetaan laatuvalmistajana ja toisin kuin mallikuvista ja kauppojen perusvalikoimista voisi päätellä, Sandilta löytyy malleja myös perinteisen malliselle miehelle. Toisin sanoen sinun ei tarvitse olla tuulenpieksämä horsmanvarsi. 🙂

Tässä asiassa pätee vanha viisaus siitä, että erikoisliikkeissä on usein paremmat valikoimat yhden valmistajan tuotteita, kuin ”marketeissa”, joilla on edustuksessaan ns. kaikki valtamerkit.

Puku selkeään käyttötarpeeseen

Sandin matkustuspuku on nimensä mukaisesti suunniteltu matkustamista silmällä pitäen, eli puvun luvataan kestävän matkustamisen rasitukset siten, että se näyttää hyvältä vaikka sitä olisi kuritettu. Käytännön tasolla tämä tarkoittaa rypistymättömyyttä ja puhtaanapidon helppoutta.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Lyhyen testin perusteella puvun kangasta ei saa rypistymään, joten puku selviää tästä vaatimuksesta hyvin. Puvun kasteleminen ei näytä rypistävän kangasta, sillä kangas jossain määrin hylkii vettä.

Tämän hylkivyyden luulen myös suojaavan kangasta pölyltä ja tahroilta, jotka on puhdistettavissa esim. vaateharjalla. Testissä en tullut kaataneeksi olutta tai viinä syliini, joten tämä olettamus jäi porsastelun muodossa vahvistamatta.

SAND-travel-suit-navy-housut
Puku on saatavissa mustan lisäksi laivastonsinisenä (villakangas).

Travel Suitin iso vahvuus on laaja kokovalikoima; eri fittejä löytyy erittäin tiukasta väljään. Kokoja löytyy väliltä 42-60 (regular), lyhennetyissä 46-58 (short) ja pitkissä 46-58 (long). Ja sehän kannattaa muistaa, että hihat ja lahkeet voidaan lyhentää tai pidentää oikeaan mittaan, kunhan sopiva malli on ensin löytynyt. Malleista löytyy yksi- ja kaksihalkioiset takit, sekä eri leveyksisiä lahkeita.

Juttu on kirjoitettu Sandin tricotine-kankaista matkustuspukua yksinoikeudella edustavan Pohjanheimon suosiollisella avustuksella.

1 KOMMENTTI

  1. Kyllä! On aivan uskomattoman hyvä puku. Matkustan työni vuoksi paljon, ja olen pukujen suurkuluttaja – ja todellakin kokeillut monia merkkejä ja materiaaleja. Säilyy päällä sileänä pitkätkin lentomatkat, hylkii likaa ja vettä, jne.. Mutta kaikkein hienointa on, kun puvun pakkaa laukkuun, ei tarvita pukupussia ja helliä otteita – ronskisti vaan lentolaukkuun ja kun sen sieltä ottaa, päälle vaan ja menoksi.

    Kyllä, kuulostaa uskomattomalta, mutta kokeilkaa! Nyt menossa jo kolmas Sand:n travelpuku, ja paranee vaan mallit ja materiaalit. Ja omassa käytössä kuitenkin sama puku kestää ainakin pari vuotta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here