Ruoka & juoma

Kahviaiheisia blogeja löytyy netistä suomeksikin useampia. Kello- ja tyyli-illassa vieraili Uuttaja Juuso Viljanen, joka on tarjonnut blogissaan kahvi- ja teetietoutta reilun vuoden ajan. Illan aikana Uuttaja tarjosi tiskillään kahta erilaista kahvia ja johdatti vieraat erikoiskahvien maailmaan. Illan kahvit tarjosi Pirkanmaan...
Lokakuun alkupuolella järjestettävä Turun Kansainväliset Kirjamessut on Suomen vanhin kirjamessutapahtuma. Teemaltaan vuosittain vaihteleva tapahtuma kokoaa yhteen lukijat, kirjailijat, kustantajat ja kauppiaat. Kirjailijahaastattelut, näytelukemiset sekä teemoitetut keskustelut keräävät ympärilleen runsaasti väkeä. Vuoden 2016 teemana ovat Saksa ja Satakunta. Erityishuomion ansaitsee antikvariaattien...
Viimekertainen lasiartikkeli jätti Spieglaun varjoonsa, mutta keskustelua heräsi artikkelissa mainituista olutlaseista, joten päätin ottaa asioikseni kirjoittaa myös hieman niistä. Sisältö tietenkin ratkaisee, ja tällä kertaa päätimme suosia kotimaisia Laitilan tuotteita. Spieglaun olutlasit ovat koneellisesti puhallettuja, hyvin ohutta ja teknisesti kestävää...
Antti on pitkin alkukevättä vertaillut artikkeleissaan (täällä ja täällä) viskien ominaisuuksia erilaisissa laseissa, mutta oli aika hieman laajentaa tuota testiä ja pyrkiä selvittämään, mikä tekee hyvästä viskilasista hyvän. Hyvä viskilasi on vähintään kolmea aistia palveleva. Lasi on itsessään esteettinen, jopa...
Olen melko tyypillinen kahvinjuoja siinä mielessä, että aloitan aamuni kahvilla ja iltapäivällä on myös saatava kuppi kuumaa. Työpaikalla juon kupin tai kaksi kuumaa päivän mittaan. Oma lukunsa ovat erikoiskahvit, joita nautiskelen pääasiassa kahviloissa. Olen kuitenkin melko tarkka sen suhteen, millaista kahvia...
Itselleni arjen pieniä luksuksia ovat aika itselleni ja itselaitettu ruoka tuoreista aineksista. Arjen kiireessä tuoreita aineksia, kuten vihanneksia ja hedelmiä, tulee helposti kuitenkin käytettyä vähemmän, koska kuorimiset ja pilkkomiset tuntuvat vaivalloiselta ja vievät aikaa. Joulun ja vuodenvaihteen herkuttelujen jälkeen on...
Kahvi on tuoretuote. On siis perin merkillistä, että reilusti suurin osa suomalaisten juomasta kahvista on ties koska paahdettua ja ties koska valmiiksi jauhettua markettimokkaa. Siinä on jotain samaa kuin jos söisimme kurkkumme aina säilykkeinä. Markettimokka on monta isoa askelta...
Elokuun ensimmäisenä päivänä kymmenen vuotta täyttänyt, Oulun seudulta maailmalle juurtunut, Balmuir on korkeatasoisiin asusteisiin ja sisustustuotteisiin erikoistunut yritys ja luksusbrändi, jonka ovat ottaneet omakseen niin laatua arvostavat kuluttajat, kuin kuningashuoneet ja luksushotellit ympäri maailmaa. Poikkeuksellisen menestystarinan taustalla on Jaaran pariskunta,...
Useimmat Tyyliniekan tekstit käsittelevät pukeutumista ja sen nyansseja, kuuluu tyylikkääseen elämään muutakin. Jo 1950-luvulla julkaistu Miehen Kirja sisällyttää listaan itsestään selvästi myös hyvän ruoan. Näinpä kun mies vie ystävänsä ja rakkaansa juhlimaan, vain paras ravintola kelpaa. Turun Linnakadulla sijaitsevaa Sointua...
World of Coffee on SCAEn (Speciality Coffee Association of Europe) vuosittain järjestämä laatukahvin suurjuhla. Tapahtuma järjestetään joka vuosi eri paikassa, tällä kertaa vuorossa oli Dublin. Kesälomareissun ajankohta ja suunta sattuivat otollisesti tämänkertaisen tapahtuman suhteen, joten pääsimme vaimon kanssa tutustumaan...

Uusimmat tyyliartikkelit

Uusimmat kelloartikkelit

Lifestylen uusimmat