Punavuoren Ranneke on suomalaisille kelloharrastajille tuttu yritys, joka keskittyi ensin palttinapunottuihin natorannekkeisiin ja melko nopeasti myös laadukkaisiin nahkasta käsityönä tehtyihin natorannekkeisiin, joista suurimpaan suosioon ja yrityksen liiketoiminnan keskiöön ovat nousseet Made in Helsinki -mallistoon kuuluvat mateen- ja poronnahasta tehdyt rannekkeet, joista Punavuoren Poro -nimellä kulkeva natoranneke on esitelty lehdessämme aiemmin.

Punavuoren Poro on kiinni Seiko PADI -sukeltajankellossa.
Punavuoren Poro on kiinni Seiko PADI -sukeltajankellossa.

Mallistoon kuuluvat myös italialaisesta vasikannahasta ja islantilaisesta lohennahasta tehdyt rannekkeet, joista jälkimmäiset ovat nahkaisiksi natorannekkeiksi poikkeuksellisen ohuita.

Natorannekkeiden rinnalla on tarjottu myös nahkasta tehtyjä kellorullia, jonka ensimmäisen sukupolven mallisto herätti huomioni etenkin värikkyydellään ja laadukkaalla viimeistelyllään. Pienen tauon jälkeen kellorullat tulivat myyntiin alkuperäistä isompina ja tilaustuotantoon siirtymisen myötä rullien tekeminen keskitettiin Helsingin Punavuoreen Galateia-rannekkeista tutun Liisa “Galateia” Saarnin osaaviin käsiin.

PVR Kellorulla

Made in Helsinki -mallistoon kuuluva kellorulla on tilaustuote, jonka odotusaika on 2-3 viikkoa. Kellorulla tehdään laadukkaasta vasikannahasta, jonka värin ja tikkauslangan värin voi valita useista vaihtoehdoista. Kellorullassa on isommat taskut neljälle rannekellolle sekä pienempi tasku rannekkeenvaihtotyökalulle, jollaisen voin niin ikään ostaa PVR:n verkkokaupasta.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Punavuoren Rannekkeen kellorulla

Punavuoren Rannekkeen kellorullassa on neljä isoa ja yksi pienempi tasku.

Totuuden nimissä on todettava, että neljän kellon kuljettamiseen kellorulla ei ole optimaalinen, etenkin jos kellot ovat vähän kookkaampia, mutta 2-3 kelloa sillä voi vielä kuljettaa – ja ehkäpä tämä onkin tarkoitus, jotta mukaan mahtuu nippu vaihtorannekkeita. 🙂 Optimikäytössä kellorullan mukana kulkee kaksi rannekelloa, sekä niiden vaihtorannekkeet yhdessä vaihtotyökalun kanssa.

Kellorullan nahka on riittävän paksua, joten se toimii itsessään kelloja suojaavana fyllinkinä.

Kellorullan käyttöergonomia on hyvä, sillä siinä on riittävän suuri läppä, jonka saa taitettua kellojen päälle ennen rullaamista. Näin kellot eivät kolhiinnut toisiinsa, eivätkä ne pääse millään tavalla lipsahtamaan pois taskuistaan. Kellorullan saa suljettua solmimalla se mukana tulevalla nahkanarulla, joka on riittävän pitkä rullan jämäkkään paketoimiseen.

Laatu näkyy käytön myötä

Punavuoren Rannekkeen kellorulla on ollut käytössäni noin puoli vuotta ja se on kulkenut säännöllisesti mukanani laukun pohjalla. Nahkarulla on suojannut kelloja moitteettomasti ja kellorulla on saanut omia kellojani kuskatessa jopa hieman runtua. Tämä ei kuitenkaan juuri näy kellorullassa, vaan se on hieman pehmennyt ja patinoitunut käytössä. Toisin sanoen kellorulla on parantunut käytön myötä.

Punavuoren Rannekkeen kellorulla suojaa arvokellosi.
Punavuoren Rannekkeen kellorulla suojaa arvokellosi.

Kellorullan yksi etu on siinä, että siihen saa pakattua kellon tai kellot tiiviiseen pakettiin, jota osaa arvostaa matkustaessa pelkillä käsimatkatavaroilla. Kellot eivät vie tilaa yhtään enempää, kuin on välttämätöntä.

Punavuoren Rannekkeen kellorullan hinta on 89 euroa ja sen voi tilata verkkokaupasta 2-3 viikon toimitusajalla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here