Oman kokemukseni perusteella, naisten laukkuongelmista suurin on tarpeeksi ison, mutta tyylikkään, laukun löytyminen erityisesti arki- ja työkäyttöön. Laukun tulee olla tarpeeksi suuri, jotta laukkuun menee helposti kannettava tietokone, mutta sen lisäksi myös muitakin naisten aarteita tai työpäivän aikana tarvittavia papereita ja materiaaleja. Koon lisäksi painoarvoa laitan myös tyylikkäälle ulkonäölle. Myös lisätaskut niin sisä- kuin ulkopuolellakin ovat tärkeitä.

Aika usein kuitenkin jostakin kriteeristään joutuu laukkuostoksilla luopumaan. Esimerkiksi itselleni on ollut vaikeaa löytää sopivaa laukkua nahkaisena – ja materiaalina olen usein joutunut tyytymään keinonahkaan, joka ei vauhdikasta elämää yleensä kestä ehjänä vuotta kauempaa.  Tämän vuoksi, täynnä odotuksia ja intoa, laitoin PIHKA collectionin nahkalaukut ultimaattiseen tosielämäntestiin Baselworldin kello- ja korunäyttelyviikolla. Tällä kertaa valikoimmekin matkaevääksi Baseliin PIHKA collectionin kaksi isointa laukkua. Juuri tällaiset isot laukut ovat ne jokanaisen unelma!


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Joskus taidokkaita käsityöläisiä ja tuotemerkkejä sekä ratkaisuja tarpeisiisi löytyy lähempää kuin osaat aavistaakaan. Etelä-pirkanmaalaisena oli hienoa löytää nahkatuotteiden osaamista Pirkanmaalta, Tampereen ytimestä.

PIHKA collection valmistaa nahkatuotteita niin miehille kuin naisillekin. PIHKA collectionilta löytyvät myös rehelliset ja juurevat nahkalaukut isoihin laukkutarpeisiin! Erilaisten laukkujen lisäksi, valikoimista löytyy myös kenkiä ja erilaisia pientuotteita kuten lompakoita ja koruja sekä erikoisuutena kursseja, joissa pääset itse valmistamaan oman tuotteesi, kuten laukun. Kaikki PIHKAn tuotteet ovat valmistettu Pirkanmaalla käsityövaltaisin menetelmin.

Yleisesti ottaen, laukuista huokuu rehellisyys ja aitous. Konstailematon ulkonäkö on tyylikäs, mutta oikealla tavalla rouhea ja juureva. Juuri tämä tuo laukuista rehellisen vaikutelman, joten voi kokea oikeasti pitelevänsä käsintehtyjä tuotteita. Laukut ovat juuri mitä ne lupaavatkin – turhia koreilematta, mutta vahvasti silmää hivelevällä ulkonäöllä, sujuvaan ja kestävään käyttöön tarkoitettuja.

Virta-laukku on kooltaan sopiva jokapäiväiseen käyttöön. Virta-laukun korkeus on 35 senttiä ja leveys 32 senttiä. Laukkuun mahtuu juuri sopivasti kannettava tietokone ja muut tarvittavat tarpeet työpäivään. Laukku on tilava, mutta silti näppärän kokoinen. Muotona pystymäinen malli on virkistävä.

Nahka tässä laukussa on ihanan pehmeää pintanahkaa, mikä myös edesauttaa, että laukkua on mukavampi ja helpompi kantaa, koska se muotoutuu vartalon mukaisesti eikä sitä tarvitse roikottaa sivuilla kuin jäykkää laatikkoa. Värivaihtoja laukusta löytyy mustan ja kamelin ruskean lisäksi vaihtuvissa kausiväreissä.

Olkahihnat ovat mielestäni sopivan mittaiset sekä olkapäällä että käsivarrella kannettavaksi. Eleganttina yksityiskohtana toimii mattametalliset niitit olkahihnojen kiinnityskohdissa. Laukun sisältä löytyy useampi sisätasku, joihin sujauttaa helposti kännykän, lompakon tai avaimet omaan lokeroonsa. Yksi sivutaskuista on mitoitettu tablettitietokoneelle.

Kuvassa yllä ja alla on Virta- ja Kide-laukkuun laitettu vertailun vuoksi samaiset tavarat. Mukaan mahtuu mainiosti sekä kannettava tietokone että tablettikin

Ensialkuun kummankin laukun sisätaskujen syvyys tuntuu loputtomalta ja erikoiselta – sisätaskut ovat huomattavasti syvemmät ja isommat kuin monessa muussa käsilaukussa. Kuitenkin käytössä näiden syvien sivutaskujen kätevyyden huomaa helposti, sillä esimerkiksi laukkua kallistettaessa sivutaskujen tavarat eivät pullahda isoon laukkuosioon, vaan pysyvät omissa lokeroissaan niin kuin olet tarkoittanutkin. Syvemmältä ”kaivaminen” vaatii aluksi hieman totuttelua, mutta nopeasti syviä sivutaskuja alkaa todella arvostaa. Kummatkin laukut ovat suljettavissa vetoketjuilla, mutta laukkujen mallien vuoksi tavarat pysyivät hyvin matkassa mukana, vaikka vetoketju olikin auki.

Meitä naisia on hyvin monenlaisia ja niin laukkutarpeitakin. Jos olet erityisesti suurien tilaihmeiden fani, rakastut varmasti tähän Kide-laukkuun yhtä paljon kuin mekin. Laukku on noin 32 senttiä korkea ja 40 senttiä leveä.  Tämä laukku on pohjaton musta aukko – siis juuri oikealla tavalla! Laukun mallin suunnittelussa on maksimoitu tila, kuitenkin niin, että laukkua on edelleen sujuva ja mukava kantaa olalla.

Tähän laukkuun käytännössä mahtui kaikki mitä messupäivän aikana tarvitsimme. Kannettavan tietokoneen lisäksi laukkuun laitoin mukaan muun muassa myös vaihtokengät, hieman vaihtovaatetta ja repertuaarin kuvausasusteita.

Laukun särmikäs 34x24cm pohja sekä muotonsa pitävyys mahdollistaa myös tarvittaessa vaatteiden viikkaamisen pohjalle, joten tällä laukulla voisi lähteä vaikka viikonlopun viettoonkin. Itse uskon, että pikemmin ensin loppuu kantokykysi kuin tämän laukun vetoisuus. Laukun koko myös mahdollistaa, että laukkuun on kiireessä helppo heittää kaikki tarvitsemasi ilman, että aikaa tarvitsee kuluttaa tavaroiden asettelemiseen.

Värivaihtoja on tästäkin laukusta tarjolla. Mustan sijaan päätimme rohkaistua ja valita pintanahkaisen pale rose -värin. Väri on erinomaisen kaunis ja nahkan pinta eläväinen -tämä varmasti ikääntyy kauniisti. Tämä on hyvä värivaihtoehto myös silloin, jos ruskean sävyt eivät kuulu suosikkeihisi, mutta haluaisit mustalle laukulle monikäyttöisen, helposti yhdisteltävän, värivaihtoehdon.

Kide-laukussa kannettava tietokone mahtuu myös sivutaskuun.

Kummatkin laukut ovat ostettavissa PIHKAn verkkokaupasta, josta myös löytyvät kaikki värivaihtoehdot sekä hyvät yksityiskohtakuvat laukuista. Nyt saat myös koodilla ”tyyliniekka” 15% alennuksen kaikista verkkokaupan laukuista 28.4.2018 asti  – kannattaa siis suunnata kaupoille!

PIHKA collection on pihkassa kauniiseen ja kestävään laatuun, jossa yhdistyy monialaisten osaajien ammattitaito. Kolmen taitavan nuoren naisin voimin syntyy tyylikkäitä nahkatuotteita osaavissa käsissä. Tuotanto on täysin kotimaista. Takeena tuotteiden ja palveluiden kotimaisuudesta PIHKAlle on myönnetty Avainlippu- ja Design From Finland -merkkien käyttöoikeudet. PIHKAn juuret juontavat vuoteen 2013, jolloin PIHKA perustettiin pienten englantilaisten kenkäpajojen sytyttämästä kipinästä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here