Miesten kiinnostus pukeutumista kohtaan on ollut selkeässä kasvussa ja tämän myötä myös miesten tyyliblogien määrä on kasvanut. Naisten pyörittämiä tyyliblogeja on huikeasti enemmän, mutta miesten ja naisten välisissä blogeissa on havaittavissa selkeitä eroja.

MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Miehillä blogitoiminta on harkitumman oloista ja asioita tehdään itsenäisemmin. Yleisesti ottaen miesten toimittamat tyyliblogit ovat panostaneet viimeistellyn visuaalisuuden lisäksi kovaan sisältöön, eli bloggaaminen ei nojaa pelkkään fiilistelyyn ja 50 kuvaa samasta asusta -kuvavirtaan, vaan blogikirjoituksilla on lähtökohtaisesti jokin viesti kerrottavanaan.

Ohituskaistalla-blogin kirjoittaja Mika Niemi yhdistää tyylin ja DIY-meiningin.
Ohituskaistalla-blogin kirjoittaja Mika Niemi yhdistää tyylin ja DIY-meiningin.

Miesten tyyliblogeissa kaupallisuus hoidetaan itse, eikä siihen oteta välikäsiä. Diilit tehdään itse ja ne valitaan käsipelillä sen sijaan, että blogeissa ajettaisiin geneerisiä mainoskampanjoita. Näin vältytään esimerkiksi vain teetä vuosikymmeniä litkineen bloggarin salamaniskusta alkaneelta kahvihampaan kolotukselta, kun hän on saanut kymmenen muun bloggarin kanssa yllättäen ja pyytämättä kahvikoneen.

DressLikeA-blogin Atte näyttää miten hyvin istuvalla ja hillityllä kokonaisuudella punaiset chinot saadaan toimimaan.
DressLikeA-blogin Atte näyttää miten hyvin istuvalla ja hillityllä kokonaisuudella punaiset chinot saadaan toimimaan. Kuva: DressLikeA

Suomalaisten miesten tyyliblogit ovat usein myös kansainvälisemmin orientoituneita, eli useampaa blogia pyöritetään suosiolla joko kokonaan tai osittain englanninkielisenä isomman kohderyhmän saavuttamiseksi ja yksinkertaisesti siitä syystä, että osa harrastuspiirin tutuista ja yhteistyökumppaneista ovat ulkomaalaisia.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Parhaat suomalaiset miesten tyyliblogit

Tyyliniekan toimituksessa seurataan lukuisia inspiroivia ja asiasisällöltään vahvoja suomalaisia miesten tyyli- ja lifestyle-blogeja. Näitä blogeja on helppo suositella muillekin, joten tässä oma listauksemme Suomen parhaista aakkosjärjestyksessä:

DressLikeA

DressLikeA-blogia ylläpitää Suomen tyylikkäin mies, juristi Atte Rytkönen. Tämä englanninkielinen hyviin tyyleihin keskittynyt blogi on kansainvälisestikin arvostettu, eikä syyttä. Kun puhutaan huippulaadusta, hyvästä istuvuudesta ja timanttisen kovista asukokonaisuuksista, puhumme suomalaisessa tyyligenressä DressLikeA:sta. Atte on myös suositun Tyylit-blogin takana.

Keikari

Keikari on suomalaisen miesten tyyliblogien kantaisä, ensimmäinen laatuaan. Lähestulkoon kaikki tässä listauksessa mainitut blogit ovat saaneet tavalla tai toisella inspiraationsa Keikarista, joka on Ville Raivion ansiokkaan elämäntyön ilmentymä. Keikarilla on blogin lisäksi aktiivinen foorumi, joka on erikoistunut klassisen tyylin vaalimiseen. Voit lukea Keikarista ja Villestä lisää täältä.

Ohituskaistalla

Ohituskaistalla on pirkanmaalaisen ex-konsultin ja nykyisen verkkokauppayrittäjä Mika Niemen lifestyle-blogi, jossa iso osa sisällöstä käsittelee hyviä tyylejä. Ohituskaistalla vetoaa omaan elämäntilanteeseeni monin tavoin eniten, sillä blogissa on yhdistetty fiksusti maalaishenkinen tee se itse -asenne huolettomaan italialaistyyliseen elämänmenoon. Olitpa kiinnostunut vaatteista, kengistä, terassin rakentamisesta tai kokkaamisesta, Ohituskaistalla on blogi jota kannattaa seurata.

The Nordic Fit

The Nordic Fit on helsinkiläisen Juho Rehakan ylläpitämä blogi, joka keskittyy bloggaajansa omiin tyyleihin. DressLikeA-blogin ohella The Nordic Fit on parhaita suomalaisia inspiraation lähteitä pukeutumisen suhteen, erityisesti jos haluaa oppia asusteiden rikasta käyttöä.

Tyylit

Tyylit edustaa suomalaisessa tyyliskenessä monimuotoisuuttaa, jossa klassisen tyylin rinnalle, tai oikeastaan sen edellä menevät ns. katutyylit kaikissa muodoissaan. Jos haluat tietää missä maailmalla mennään erilaisten tyylien suhteen, on Tyylit paras suomenkielinen paikka asian seuraamiseen. Blogia täydentää aktiivinen foorumi sekä Instagram-tili.

Yhden miehen tyyli

Yhden miehen tyyli on Kauppalehden toimittaja Jani Niipolan ylläpitämä blogi, jossa yhdistyy ajattoman tyylikäs elämänmeno ajankohtaisiin ilmiöihin, pukutumisesta kirjallisuuteen. Jos pitäisi valita yksi blogi, joka jaksaa yllättää positiivisesti kerta toisensa jälkeen, se on tämä.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here