Säännöllisin väliajoin minulta kysytään, mitkä ovat kaupunkien parhaita kelloliikkeitä. Vastauksena olen yleensä kertonut kaikki tunnetut kelloliikkeet, sillä merkkivalikoima vaihtelee myymälöittäin ja asiaan vaikuttaa myös se, missä päin kaupunkia kysyjä haluaa lähtökohtaisesti asioida. Mutta sitten kun edelleen kysytään mikä mahtaa olla paras, vaatii tämä syvällisempää pohdiskelua.

MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Tätä pohdiskelua olen tehnyt viimeisen vuoden aikana yhä enemmän oman maakuntani osalta, jonka jäljet johtavat luonnollisesti Tampereelle. Pohdinta on siinäkin mielessä ajankohtaisempi kuin koskaan, sillä kelloala elää Suomessa haastavia aikoja, joka on näkynyt myös Tampereen kelloliike-elämässä. Liikkeitä on lopetettu ja myyty, niin kivijaloissa kuin kauppakeskuksissa.

FinnGold Hämeenkatu 8, Tampere
FinnGold Hämeenkatu 8, Tampere

Tampereen osalta myös kaupunkikeskustan voimakas infrarakentaminen on muuttanut tuttua toimintaympäristöä ja sen myötä kuluttajien mielikuvia siitä, missä on helppo asioida ja missä ei.

Palatakseni alkuperäiseen kysymykseen, vastaukseni sijaitsee Hämeenkadulla Stockmannin viereisessä korttelissa, josta löytyy tamperelaisen Timanttiset-ketjuun kuuluvan FinnGoldin lippulaivamyymälä. Perusteluita valinnalleni löytyy useita, joista nostan esille kolme tärkeintä:


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

  1. Kattavin merkkivalikoima
  2. Kellosepän palvelut
  3. Asiantunteva asiakaspalvelu

Kattavin merkkivalikoima

FinnGoldin myymälästä löytyy kattavasti niin sanottuja arvokellomerkkejä, kuten TAG Heuer, Raymond Weil, Certina ja Seiko. Näiden rinnalla tarjolla on FinnGoldin maahantuomia merkkejä, Bering ja Kronaby etunenässä.

TAG Heuerin kelloja myydään Hämeenkadun Finngoldissa.
TAG Heuerin kelloja myydään Hämeenkadun Finngoldissa.
Finngoldin Hämeenkadun myymälän toinen vahva sveitsiläismerkki on Raymond Weil.
Finngoldin Hämeenkadun myymälän toinen vahva sveitsiläismerkki on Raymond Weil.

Kellojen rinnalla FinnGoldin Hämeenkadun myymälästä löytyy suomalaisia laatukorumerkkejä, kuten Kohinoor, Kalevala Koru, Lapponia ja Sandberg, sekä pohjoismaisista brändeistä Efva Attling.

Kellosepän palvelut

FinnGoldin palveluksessa on useita kelloseppiä, joten useimpien merkkien kohdalla erilaiset huollot ja vaikkapa paristonvaihdot onnistuvat ammattilaisen toimesta jopa odottaessa. Useinhan huoltotilanteissa jälleenmyyjä ottaa kellon vastaan ja toimittaa sen kellomerkin viralliselle tai jälleenmyyjän käyttämälle huoltopartnerille, joka näkyy logistiikasta johtuen pidempinä huoltoaikoina.

Japanilaisten kellojen ystäville on tarjolla runsas valikoima Seikon rannekelloja.
Japanilaisten kellojen ystäville on tarjolla runsas valikoima Seikon rannekelloja.

Asiantunteva asiakaspalvelu

Kivijalkakaupan merkittävimpiä etuja ovat välitön palvelu, jonka myötä asiakas voi varmistua saman tien tuotteen sopivuudesta. Hyvä tuotetuntemus on niin ikään tärkeä osa asiakaspalvelukokemusta, joka korostuu etenkin arvokellojen myynnissä. Kun kaupat on lyöty lukkoon, arvostaa asiakas sitä, että esimerkiksi teräsrannekkeen saa lyhennettyä samassa yhteydessä oikeaan mittaan.

FinnGold Hämeenkatu
Hämeenkatu 8
33100 Tampere

2 KOMMENTIT

  1. Hei! Onnistuuko kellon huoltotyöt myös Michael Kors -merkin kelloille? Kello on yllättäen vain pysähtynyt tässä pari päivää sitten enkä tiedä mikä siinä on vikana. Ei ole huollettu hetkeen niin syy varmaan löytyisi oikeissa käsissä nopeasti. Kiitos vastauksesta!

    • Hei. Finngoldin osalta taru on lopussa konkurssin takia. Michael Korsin kellot taitavat olla kvartsikoneistolla varustettuja, joten siitä voi olla yksinkertaisesti paristo lopussa. Helpoiten asia varmistuu piipahtamalla vaikka Pirkan Kellossa tai Kalevan Kellossa, jos asut Tampereella.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here