European Club Associationin, eli ECA:n varapuheenjohtaja Aki Riihilahti kertoi kongressin päätöstilaisuudessa Maltalla olevansa huolissaan nykyisestä isojen liigojen jättiseuroja suosivasta turnausjärjestelmästä. Riihilahden mukaan nykyinen malli ei toimi useissa maissa ja jos toiminta jatkuu näin, niin ammattilaisjalkapallosta voi tulla Suomen kaltaisissa maissa merkityksetöntä ja laji voi kuolla hiljalleen pois.

MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

ECA on ehdottanut jalkapallon Mestarien liigan uudistamista siten, että mukaan pääsisi kaikkiaan 128 joukkuetta. Ne sijoitettaisiin kolmeen divisioonaan niin, että korkeammalle tasolle nousu olisi jokaiselle mahdollista. Korkeimmalla tasolla pelattaisiin neljässä kahdeksan joukkueen lohkossa. Muutokset kohentaisivat pienien maiden ja liigojen seurojen asemaa turnauksessa.

ECA:n kongresissa oli mukana 156 eurooppalaisen jalkapalloseuran puhemiestä, kuten suuren italialaisseuran, Juventuksen, puheenjohtaja Andrea Agnelli, joka olevansa kehittämisen puolella. Agnellin mukaan keskusteltavaa on kuitenkin paljon ja tässä ollaan vasta alkumetreillä. ECA ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa käyvät ehdotusta läpi myöhemmin tämän vuoden syksyllä.

Agnelli korostaa, että kaikkien näkemykset otetaan huomioon muutoksia käsitellessä. Ottelumäärän kasvaminen vaikuttaisi myös kansallisiin liigoihin, joilla on omat intressinsä asiassa. Kehitystä on tehtävä niin, että kansalliset mestaruussarjat eivät kärsi muutoksesta. Asiassa on vastakkain viiden suurimman kansallisen liigan edustajat ja muu Eurooppa. Suurimmat julkisesti uudistuksia vastaan asettuneet sarjat ovat Englannin Valioliiga, sekä muutaman espanjalaiset seurat, poislukien Barcelona ja Real Madrid.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA