Suomessa ja muualla maailmassa ihmisten kulutuskäyttäytyminen on muuttunut viime vuosina aiempaa enemmän laatua arvostavampaan suuntaan, sillä arkeen halutaan nykyisin edes ripaus luksusta. Kehityksen myötä laadun arvostaminen on noussut selvästi esimerkiksi matkailussa, ravintoloissa kuin monissa muissakin tuoteryhmissä – kuten kelloissa.

Luksusloma yhdistetään Suomessa usein ulkomaanmatkoihin ja aurinkoon. Laadukkaasta lomailusta ja arjesta irtautumisesta voi kuitenkin nauttia myös kotimaassa. Esimerkiksi Helsingissä on useita hotelleja ja ravintoloita, jotka ovat samalla viivalla ulkomaiden matkakohteiden kanssa. Kotimaisesta luksuslomasta voi päästä nauttimaan joko paksulla lompakolla tai esimerkiksi kilpailun kautta. Laatu maksaa, ja siitä saatava kokemus on usein hintansa väärti.

Kuva: Hotel Kämp
Kuva: Hotel Kämp

Helsinkiläisistä hotelleista esimerkiksi Kämp, Glo, Klaus K ja Lilla Roberts on viime aikoina noteerattu ulkomaita myöden. Taannoin jopa arvostettu matkailulehti Travel+Leisure ylisti Helsinkiä artikkelissaan, jossa nostettiin esiin erityisesti Löyly, Lilla Roberts ja sen sisarhotelli St. George. Ruokaravintoloista kansainvälisesti on noteerattu esimerkiksi arvostetun Michelin-tähden saaneet Olo, Demo, Ask ja Chef & Sommelier.