Joidenkin miesten asusteiden välillä on vain hiuksenhieno ero siinä, mikä on tyylikästä ja mikä teennäistä. Erilaisten asustehuivien sekä kaulahuivien tai vaikkapa näyttävien statement-sormusten käyttö on ollut yleistä ammoisista ajoista lähtien, ja niin kutsuttujen ”oikeiden ihmisten” lisäksi huiveja on nähty esimerkiksi fiktiivisten Monte-Christon Kreivin kaulassa sekä jopa fi.igame.com-sivustolla pelattavan kolikkopelin kuvituksessa. 

Mutta kuinka taikoa asustehuivista tyylikäs lisä nykyaikaisen miehen garderobiin? Silkkihuivin lisääminen esimerkiksi työasuun voi ensialkuun tuntua kiusalliselta liikaa yrittämiseltä, mutta sen ei missään tapauksessa tarvitse olla niin. Seuraa näitä kolmea yksinkertaista sääntöä, ja varmistat tyylikkään mutta maltillisen, massasta positiivisella tavalla erottuvan tyylin.

Silkkihuivin käytön kardinaalivirhe on huivin sitominen liian tiukasti. Sen sijaan että kiertäisit huivin kaulasi ympäri useita kertoja lopulta sen solmien, kuten villahuivien kanssa on tapana toimia, on silkkihuivi sen sijaan vain taitettava käyttäjänsä kaulaan. Vaikka huivi ei näin käytettynä juuri lämmitäkään, ei se tässä tapauksessa ole huivin pointti – näyttävän asusteen käyttö sen sijaan on.

Kertaus on opintojen äiti: Silkkihuivien tapauksessa on kerta kaikkiaan aika unohtaa paksut, neulotut ja ennen kaikkea yönmustat huivit. Kevyen asustehuivin tarkoitus onkin kiinnittää katseet ja kerätä huomiota, sitä voi käyttää vuodenajasta riippumatta, ja näin ollen sen kuosien kanssa voi rauhassa hullutella menemään. Kokeile siis rohkeita värejä, hauskoja kuoseja, sekä suurikokoisia printteja. Mutta miksi hullutella huivin kanssa? Vastaus on yksinkertainen: Jos yrität piilottaa huivin vaikkapa samanvärisen bleiserin alle, annat itsestäsi jopa hieman hölmön kuvan, ja koko asusteen idea ja tarkoitus menevät tärviölle. 


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Voit kuitenkin itse valita, minkälaisia kuvioita tai kuoseja huiviisi valitset, sillä kyseessä on puhdas makuasia. Mikäli viihdyt raidallisissa vaatteissa, kokeile raidallista silkkihuivia. Mikäli taas huomaat innostuvasi purppuran sävyistä, mikset ostaisi huiviasi suosikkivärissäsi? 

Voi, kun saisimme sentin jokaisesta kerrasta, kun näemme silkkihuivia käytettävän solmion sijasta! Nämä kaksi ovat kaksi täysin eri asiaa, eikä kesäilmojen saapuessa ole suositeltavaa vaihtaa kravattia samankaltaisesti kiinnitettyyn silkkihuiviin. Silkkihuivi on ylimääräinen asuste, eikä sen tarkoitus ole korvata jo olemassa olevaa solmiota. Sen sijaan että valitsisit jomman kumman, miksi et kokeilisi molempia?

Solmion sekä silkkihuivin yhdistäminen saattaa tuntua liioittelulta, mutta menestyksen salaisuus on tässä tapauksessa maltti kuvioiden sekä etenkin solmion värin kanssa. Valitse siis kaulaasi perusvärinen solmio, ja anna persoonallisuutesi loistaa silkkihuivin värin tai kuvion kautta. Solmio ja silkkihuivi on alun alkaenkin suunniteltu tekemään toisilleen kunniaa, joten pyri harmoniaan nämä kaksi pukiessasi, the gentlemans journal neuvoo. 

Anna persoonallisuutesi näkyä silkkisen asustehuivin värivalinnassa. Kuva: PxHere