Aikaisemmin miehestä otettiin pukumittaa, ja nyt olin saanut käsiini hartaasti odottamani ensimmäisen mittatilauspukuni. Välissä kävin toki Herrainpukimolla vielä kertaalleen mallaamassa puhua päälleni – Sekä lahkeista että hihoista otettiin hieman ylimääräistä pois.

MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Sen filosofiasta kerrottakoon ennen kuvakimaraa sen verran, että halusin puvun, jossa on läheltä katsottuna mielenkiintoista tekstuuria, mutta joka kuitenkin on riittävän pelkistetty muodollisempiin tilaisuuksiin. Puvun takki tehtiin myös irtotakkikäyttöön sopivaksi. Puku on tehty täysin irtoliinarakenteella (peruspuvut tehdään liimarakenteella) ja vuori on cuproa tai viskoosia. Tarkemmin näistä yksityiskohdista voit lukea ylle linkittämästäni tekstistä. Tutustutaanpa nyt pukuun kuvin. Tässä kuvassa tekstuurin voi lähes tuntea sormissaan, eikö:

Herrainpukimon mittatilauspuvun tekstuuria

Valitsin myös takin vuoren hieman normaalista pliisusta tasakuvioisesta mielenkiintoisemmaksi. Takissa on lisäksi erityinen puhelintasku (kuvassa äärivasemmalla):


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Herrainpukimon mittatilauspuvun vuori

Herrainpukimon mittatilauspuku

Hyvässä puvussa on helppo hymyillä:

Herrainpukimon mittatilauspuku juhlissa

Alla sotisopa kokonaisuudessaan luonnonvalossa. Puvun täydentävät Herrainpukimon mittakauluspaita, Charles Tyrwhittin hopeanharmaa solmio, Herrainpukimolta ostettu pellavainen taskuliina sekä Bexleyn oxford-kengät ja ruskea vyö.

Herrainpukimon mittatilauspuku juhlissa ulkosalla

Puku on ollut käytössä nyt yksissä kesähäissä, joten kokemuksia pidemmältä käytöltä ei vielä ole. Sen sain tosin huomata heti, että hengittävällä irtoliinarakenteella tehty takki ilman muovipussimaista polyesterivuorta tekee puvunkäyttökokemuksesta eksponentiaalisesti markettipukua mukavampaa. Häätilaisuuden juhlapaikalla tiiviine tunnelmineen oli kuuma tässäkin puvussa, mutta ulos päästyä puku hengitti ihan eri tavalla, ja jälleen oli mukava olla.

Oman, merkittävän, lisänsä mukavuuteen tuo täysin vartalon mittojen mukaan laadittu istuvuus. Puku ei kinnaa vastaa missään kulmassa ja siinä on suorastaan luonnollista olla. Mielessäni ei käynyt kertaakaan, että koska mä pääsen tästä puvusta eroon?! – Mikä on kovin tavallista aikaisempien pukujeni kanssa. Ei taida olla liimarakenteisiin ja polyesterivuoriin palaamista.

2 KOMMENTIT

 1. Kädet pois taskusta.
  Jos mittapukuhousut eivät pysy ylhäällä pitelemättä, vaihda räätäliä..

  Tyyliniekalle ei tuo sovi.
  Puku istuu kyllä mutta ”You are the message”

  Terveisin Aarne Westerberg

  • Kiitos kommentista, Aarne. Hyvin pysyvät housut ylhäällä. Olet oikeassa siinä, että tyylitöntä kulmaahan tuo kädet taskussa poseeraaminen tuo. Olen toisaalta myös viesti omasta tavastani pitää käsiä jatkuvasti taskusta – sekin on huomioitu mittatilausta tehdessä. 🙂

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here