Kellofoorumi.com on Tyyliniekan ikätoveri, eli on perustettu aikalailla kaksi vuotta sitten kellojen ystävien keskustelupaikaksi. Foorumin tavoitteena on toimia suomalaisen kelloharrastuksen kohtaamispaikkana, jossa kelloista kiinnostuneet, kelloharrastajat ja -keräilijät, sekä alan kaupalliset toimijat kohtaavat sulassa sovussa. Kahden vuoden aikana Kellofoorumi on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisessa kelloyhteisössä.

Kellofoorumin taustalla on useita kelloharrastajia, joiden innostus on lähtenyt ensin peruskelloista ja kuten harrastuksissa yleensä käy, nälkä on kasvanut syödessä. Suosikkimerkeissä vilahtelee usein IWC, Omega, Rolex, Seiko, Breitling ja Panerai. Oleellista ei ole kuitenkaan merkki, vaan kellojen puhutteleva muotokieli sekä mekaanisuus. Toisin sanoen ensisijalla ovat automaattikoneistoiset tai käsinvedettävät kellot, mutta kvartseja (tuttavallisemmin patterikello) ei ole unohdettu.

Kellofoorumin parasta antia ovat kiinnostavat keskustelut, joissa ruoditaan mm. tulevia kellohankintoja, kellojen valokuvaamista sekä millaisia rannekkeita kelloissa käytetään. Oma osionsa löytyy myös tee-se-itse -miehille, jotka tekevät kellorannekkeensa itse tai jopa huoltavat kellonsa. Lähtökohtainen suositus on kuitenkin se, että kellot kannattaa huollattaa osaavalla kellosepällä.

Luotettavaa kaupankäyntiä

Foorumin yksi aktiivisin alue on markkinapaikka, joka on osoittautunut luotettavaksi paikaksi hankkia eri hintaluokan kelloja kilpailukykyiseen hintaan. Esimerkkinä käy oma Seiko5-kelloni, joka edustaa peruskelloa parhaimmillaan. Tällaisen kellon hankinta suomalaiselta harrastajalta oli itselleni oivallinen valinta, sillä toimitus oli nopea ja kellon hinta ei päätä huimannut. Jos mieluisaa kelloa ei löydy foorumilta, saa yhteisön jäseniltä vinkkejä luotettavista kauppiaista ympäri maailmaa.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Ensimmäinen "oikea" kelloni oli Kellofoorumilta ostamani Seiko5.
Ensimmäinen ”oikea” kelloni oli Kellofoorumilta ostamani Seiko5.

Toinen koukuttava asia on konstailematon suhtautuminen harrastukseen. Foorumilla ei ylenkatsota sitä, että et omista yhtään ns. arvokelloa, vaan itse kiinnostus aihealuetta kohtaan on tärkeämpää. Luonnollisesti foorumi toimii hyvänä aivopesurina, jonka seurauksena arvokellot houkuttelevat entistä enemmän, mutta mikään välttämättömyys se ei ole. Itse olen ollut hyvin tyytyväinen siihen, että löysin aikanaan satasella 60-luvun Omegan, joka toimii itseoikeutettuna pukukellona.

Kellofoorumiin kannattaa ehdottomasti tutustua, jos kellot vähänkään kiinnostavat. Kellofoorumin löydät osoitteesta www.kellofoorumi.com.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here