Tyyliniekan tubesarja Kello käy keskittyy suomalaiseen kellobisnekseen ja kelloharrastamiseen haastattelemalla alan vaikuttajia. Ensimmäisessä jaksossa vieraana on Simo Kallioniemi, joka edustaa laadukkaisiin kelloihin ja koruihin erikoistuneen Aseman Kellon kolmatta sukupolvea.

MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Kello käy: Simo Kallioniemi, Aseman Kello

2 KOMMENTIT

  1. Videolta (jota en jaksanut katsoa loppuun asti) käy ilmi herra Tyyliniekan hieman outo asenne tinkimiseen. Onko nyt niin, että tinkiminen on tyylitöntä ja paljastaa ihmisen olevan ostamassa tuotetta, johon hänellä ei ole mitä ilmeisimmin oikeasti varaa? Vai onko sittenkin niin, että kellokaupan esillepanema hinta (lain mukaan pakko näkyä esim näyteikkunassa) on vain ehdotus ja toivomus siitä hinnasta, minkä liike toivoo saavansa kyseisestä tuotteesta. Kuten taloustieteilijät tietävät, on tuotteen oikea hinta se, millä vapaaehtoiset kaupat tehdään, ja sellaisia turhanostamisiahan arvokellojen kaupat aina ovat. Viimeksi kun ostin arvokelloa Aleksanterinkadulta arveli myyjä sopivaksi hinnaksi ensin 6300€, mutta myönsi jonkun ajan kuluttua että 5400€ olisi myöskin ihan käypäinen korvaus kellosta. 900€ 30 sekunnissa tekee 108000€ tuntipalkan. Tuollaisella palkalla voin nolata itseni ihan mielelläni. Parempia kelloja ostaessani on alennus ollut siinä 15% luokkaa, jotain jonotuslistakelloa varatessa vain 10%, mikä on ymmärrettävää. Jos Omega vaikuttaa vitriinissä jo hieman pölyiseltä, ei -20% ole mitenkään mahdoton tavoite.

    • Hei. Kiitos kommentistasi.

      Oma kommenttini ei niinkään kohdistu tinkimiseen, sillä se on kivijalkamyymälöissä enemmän sääntö kuin poikkeus. Oma tavoitteeni asian käsittelyllä oli enemmän se, että tänä päivänä tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus se, että kelloja myydään hinta edellä (lue: alennuksilla) ilman, että ostaja ehtii sitä edes vaatia. Ja se on mielestäni oman oksan sahaamista, jos myytävän tuotteen hintaan ei edes myyjä usko.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here