Tämän vuoden Asuntomessut tarjoavat hyvän kattauksen myös keittiöideoiden nälkään. Odotuksissa oli, että musta on edelleen pinnalla keittiön pinnoissa. Tummat keittiöt ovat messukohteet vallanneet, mutta menneiden vuosien kestosuosikki valkoinen on myös esillä raikkaana vaihtoehtona. Hyvin useasta messukohteesta löytyy myös saareke, joiden toiminnot vaihtelevat aktiivisesta kokkaupaikasta baaripöytämäiseen ruokailutilaan.

Design-Talo Palan tummanpuhuva keittiö jatkaa olohuoneen tummaa väritystä. Petra-Keittiöiden kaapistoja keventää takaseinän marmorikuvioitu laatoitus, joka on valaistu ledein.

Design-Talo Pala, kohde 2

Hirsiseinä on olennainen tunnelmanluoja Honka Inkin keittiössä, jossa päätyseinä on jätetty yläkaapittomaksi. Kolmen riippuvan valaisimen sarja korostaa keittiötä olohuoneen jatkeena. Keittiökalusteet ovat Nixi-keittiön mallistosta.

Honka Ink, kohde 10

Kannustatalon Harmaja Saimaan keittiössä on poikkeuksellisesti saareke, jonka yläpuolelle ei olekaan sijoitettu liesituuletinta. Keittiön suunnittelija halusi keittiöön liesitason yhteydessä olevan liesituulettimen, jotta keittiössä avaruus säilyy. Avokeittiössä toimintoja on piilotettu myös takaseinän kaapistojen ovien taakse pois näkyvistä. Tämän kohteen Topi-keittiö sopii erinomaisesti osaksi taloa ja sen sisustusta.

Kannustalon Harmaja Saimaa, kohde 6

Casa Wellikulhon keittiössä puinen saarekeniemekkeen taso tuo pehmeyttä valkoiseen keittiöön. Noblesse-keittiön kruununjalokivi on kuitenkin iso ikkuna.

Casa Wellikulho, kohde 18

Tummaa ja vaaleaa pintaa on yhdistetty onnistuneesti myös kohteessa 30. Keittiö on Puustellin mallistosta.

Kastelli City 98, kohde 30

MinunVALOn keittiö muistuttaa malliltaan ja toimintojen sijoittelultaan hyvin paljon Honka Inkin keittiötä. Täällä hirsiseinän sijaan katseenvangitsijana toimii erikoiskäsitelty harmaanvivahteikas tehosteseinä. Tummat kaapistot ovat Noblessen mallistoa.

MinunVALO, kohde 24
MinunVALO, kohde 24

Asuntomessujen täyteläisimmän ja kutsuvimman keittiön tittelin jakaisin tänä vuonna kohteen 20 JSP-Keittiöiden toteutukselle. Keittiössä on mielenkiintoisesti yhdistelty useaa väriä ja materiaalia, kuitenkin säilyttäen kokonaisuus tyylikkäänä. Seinäänupotettu kaapisto on yksi kohteen erikoisuuksia.

Passiivikitalo Skaala, kohde 20
Passiivikivitalo Skaala, kohde 20

Talo Vahvaselän Saari-keittiö on yksi harvoja asuntomessujen kokovalkoisia keittiöitä. Tehokkaan keittiön makupala on marmorisävyinen pennimosaiikki.

Talo Vahvaselkä, kohde 23

Kohteessa 5 on saatu yhdistelemällä valkoista tummaan keittiön keveyttä ja kirkkautta. Valkoinen syvennys toimii loistava tehokeinona. Huomaa myös syvennyksessä käytetyt valkoiset kaapit.

Wave, kohde 5

Nähtiinkö Asuntomessujen keittiöissä kuitenkaan wowta? Omasta mielestäni kohteissa voitaisiin enemmänkin käyttää kekseliäisyyttä ja mielikuvitusta. Suomalaisiin hillittyyn luonteeseen keittiöt kyllä sopivat, mutta mikään kohde ei saanut aikaan villiä innostumista tai ihastumista. Itse olen kovanluokan ”Remontilla rahoiksi” TV-sarjan kuluttaja. Messukohteisiin kaipaisin keittiöihin samanlaista tyylikästä revittelyä mitä nyt Avalla pyörivässä kaudessa on nähty.

Mikä Asuntomessujen keittiöistä on oma suosikkisi?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here