Kahvi

Kahviaiheisia blogeja löytyy netistä suomeksikin useampia. Kello- ja tyyli-illassa vieraili Uuttaja Juuso Viljanen, joka on tarjonnut blogissaan kahvi- ja teetietoutta reilun vuoden ajan. Illan aikana Uuttaja tarjosi tiskillään kahta erilaista kahvia ja johdatti vieraat erikoiskahvien maailmaan. Illan kahvit tarjosi Pirkanmaan...
Suosituksi miesten parranajotuotteiden verkkokaupaksi noussut Shave Club Finland on avannut oman myymälän Turun keskustaan. Lauantaina vietetyissä avajaisissa kävi runsaasti väkeä, joten tilausta laadukkaille parranajo- ja parranhoitotuotteille on olemassa myös kivijalkaan asti. Turussa tarjonta on poikkeuksellisen runsasta, sillä parranajotuotteita myydään myös miesten...
Aamu valkenee aurinkoisena ja raikkaana. Olen ollut viikon reissussa, minkä aikana olen kulkenut Keskilännestä länsirannikolle. Olen istunut tuskallisen pitkiä aikoja lentokoneessa ja bussissa, syönyt lounaaksi mitä milloinkin ja kärsinyt vieroitusoireista, sillä en ole useaan päivään saanut kunnon kahvia. Vaikka...
Suomalaisten väitetään olevan kahvikansaa ja tämä pitää paikkaansa, ja sitten ei. Perustelen väitettäni sillä, että juomme paljon kahvia, jonka laadussa on parantamisen varaa. Juomme kahvia usein tottumuksesta, emme niinkään makuelämysten takia. Tämän yleistyksen uskallan tehdä, koska olen itse kuulunut...
Jo edellisessä Slurp-kahvipotpurissa kerroin yhteistyömme kuviosta. Siihen en sen enempää puutu, vaan nyt esittelen ja puin palvelun kautta Uuttajalle toimitetut kahvit maalis- ja huhtikuun ajalta. Maistelussa oli jälleen neljä melkolailla erityyppistä kahvia, joissa on valmistuksen suhteen hyvinkin runsaasti varianssia. Kaffe...
Kahvi on meille suomalaisille rakas asia, mutta millaisia kahvinjuojia olemme? Mitkä ovat hyvän kahvin tunnusmerkit? Koska makuasioista kannattaa vähintään keskustella, on Tyyliniekan podcastin vieraana kahvi- ja kahvilakulttuurin puolestapuhuja, Caffi-pienpaahtimon Kaisa Kokkonen. Tyyliniekan sisäpiirin uusinta podcastia voit kuunnella Acastin palvelusta, tai...
Kahvista on tullut trendi-ilmiö, joka on tuonut mukanaan uusia laadukkaita kahviloita, kahvipaahtimoja sekä tietysti laatukahveja, joiden liepeillä pyörii asiaansa syventyneitä kahvibloggareita, jotka osaltaan vievät laatukahvin ilosanomaa eteenpäin. Voidaankin todeta, että kahvikulttuuri on mennyt aimo askeleen eteenpäin niistä ajoista, jolloin tunteja...
Olen saanut tehdä yhteistyötä helsinkiläisen Slurp-kahvitilauspalvelun kanssa vuodenvaihteesta lähtien. Tilaukseni on seuraavanlainen: saan vaihtelevasti tummia ja vaaleita paahtoja, kahvia tulee kaksi kertaa kuussa 200 grammaa kerrallaan ja aina papuina, sillä jauhan itse kahvin pavuista valitun valmistusmenetelmän mukaan sopivalle karkeudelle....
Olen melko tyypillinen kahvinjuoja siinä mielessä, että aloitan aamuni kahvilla ja iltapäivällä on myös saatava kuppi kuumaa. Työpaikalla juon kupin tai kaksi kuumaa päivän mittaan. Oma lukunsa ovat erikoiskahvit, joita nautiskelen pääasiassa kahviloissa. Olen kuitenkin melko tarkka sen suhteen, millaista kahvia...
Kahvi on tuoretuote. On siis perin merkillistä, että reilusti suurin osa suomalaisten juomasta kahvista on ties koska paahdettua ja ties koska valmiiksi jauhettua markettimokkaa. Siinä on jotain samaa kuin jos söisimme kurkkumme aina säilykkeinä. Markettimokka on monta isoa askelta...

Uusimmat tyyliartikkelit

Uusimmat kelloartikkelit

Lifestylen uusimmat