Suomalainen tyylikeskustelu on muutaman viime päivän aikana kuohahtanut ennennäkemättömällä tavalla, kun Jani Niipolan ja Minna Kiistalan kirjoittama ja Alma Talentin kustantama Menesty tyylillä – Bisnespukeutumisen uusi aika -niminen kirja julkaistiin. Poikkeukselliseksi kuohunnan on tehnyt se, että kirjaa ei ole ohitettu olankohautuksella, vaan sitä ovat kommentoineet kaikki kynnelle kykenevät tahot muotibloggareista satunnaisiin lukijoihin.

Henkilökohtaisesti tervehdin suurella ilolla sitä, että pukeutuminen on kerrankin ylittänyt valtakunnallisesti uutiskynnyksen ja asiasta on käyty monenkirjavaa keskustelua. Aihe on toisin sanoen popularisoitunut nopeasti ja se kertoo siitä, että aihe kiinnostaa laajalla rintamalla suomalaisia – jos ei suoranaisesti, niin ainakin välillisesti. Sillä kukapa käyttäisi hirveästi aikaa sellaiseen aiheeseen, joka ei kiinnosta pätkääkään?

Hyvin istuva tummansininen puku hilittyine asusteineen on bisnespukeutujan takuuvarma univormu.
Hyvin istuva tummansininen puku hilittyine asusteineen on bisnespukeutujan takuuvarma univormu.

Sen sijaan surullinen piirre vellovassa keskustelussa on ollut tietyllä tapaa kärjistetty vastakkainasettelu, joka on heijastunut sosiaalisen median kommentoinnissa mennen välillä jopa henkilökohtaiselle tasolle. Samaa klikkijournalismin haisua on ollut havaittavissa myös valtakunnan median otsikoinnissa, joka on vienyt keskustelua osaltaan väärille urille.

Kyse on kuitenkin vain pukeutumisesta ja siitä, miten bisnespukeutumisessa on vakiintuneita sääntöjä ja hyväksi havaittuja käytäntöjä, jotka toimivat paitsi maailmalla, myös Suomessa. Bisnespukeutuminen kun ei kaikkia kosketa, mutta niitä joita se koskettaa on hyvä tietää, miten voi erottautua edukseen.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Uskon, että Niipolan ja Kiistalan kirja on tehty juuri tässä hengessä. Joten peace and out, pukeutuminen on osalle myös mielihyvää tuottava asia ja se meille suotakoon. 🙂

Linkkejä uutisiin ja keskusteluihin: 

https://www.hs.fi/ura/art-2000005416524.html
https://www.hs.fi/elama/art-2000005420324.html
https://www.ruutu.fi/video/3111562
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/pukeutuminen-on-viesti—mieti-siis–mita-viestit/DrmLDNK7

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here