Jack and Grill – grillivuorossa Jack, hampurilaiset ja bratwurstit.

Huhtikuinen aurinkoinen kevätlauantai. Asteita mittarissa noin 10. Grilli on puhdistettu talven jäljiltä, parila rasvapoltettu ja läskit ostettu. Mielessä pyörii kysymys ”Mitä pientä lämmikettä grillauksen ohella”. Ajattelen muksuja, joilla lauantai on karkkipäivä ja mieleni alkaa tehdä jotain hieman makeaa, mutta silti lihan kanssa menevää. Vastaus löytyy luonnollisesti Amerikkalaisesta bourbon -ja Tennessee whiskey valikoimasta, mistä tällä hetkellä kaapissa majailee Jack Daniel’s. Valinta on siis helppo.

Jack and Grill. Tästä ei kevätlauantai enää parane!

Äijäviskit-artikkelissa sivuttiin lyhyesti Jackiä ja sen historiaa. Summa summarum Jack on maailman myydyin amerikkalainen viski ja globaalisti ikonisen viskin roolissa. Maailman myydyin ei kuitenkaan tarkoita, että Jack on massalle tarkoitettua kuraa. Maultaan Tennesseen Jaakko on karamellisen makea ja sen mäskiresepti (mashbill) koostuu 80 % maissista, 12 % rukiista ja 8 % ohramaltaasta (skottilainen single malt koostuu 100 % ohramaltaasta).

Viskinä Jack toimii parhaiten silloin kun kaipaa hieman karkkimaista makua. Itselleni Jack toimii loistavasti yhdistelmässä liha+makkara+maissi+grillatut vihannekset. Grillausviskin ohella läskin päälle on tullut siveltyä myös Jackin marinadisoosseja, vaikka niitä voi kohtuullisen pienellä vaivalla tehdä itsekin kun pullo kaapista kerran löytyy. Jack on tuote, jonka on vuosien varrella todettu taipuvan moneksi ja moneen makuun: neat, on the rocks, Jack and Coke tai muiden miksereiden kanssa. Itselleni limuviinat ovat hieman liian makeita ja jää tappaa viskin maun ja aromit, joten allekirjoittaneen mielestä neat with meat on paras yhdistelmä!


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Tennesseen Jaakkoa on kaupallistettu myös valmiiden grillisoossien suuntaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here