Äitienpäivä lähestyy kovaa vauhtia ja meidän perheessä sitä on valmisteltu jo hyvissä ajoin. Onneksi olen ollut nopea poika oppimaan ja tiedän, että tärkeintä ei ole lahjan rahallinen arvo, vaan ajatus. Tämä on hyvä ajatus, mutta jos rahkeissa on varaa, niin kukapa estää hankkimasta isompaakin lahjaa. Oli miten oli, keräsin tähän muutama lahjaideoita, joita voi Tyyliniekkaa lukevat mattimyöhäiset hankkia ennen viikonloppua.

Rannekello

Tyylikäs rannekello on laatua arvostavan valinta, joka palvelee kantajaansa vuosikymmeniä. Kelloon voi uhrata rahaa paljonkin, mutta jo parilla kolmella satasella löytää hyviä vaihtoehtoja. Kannattaa erityisesti suosia mekaanisia kelloja, koska niissä on sitä jotain.

Kellot vasemmalta oikealle: Tissot Classi-T (Small Lady), Edox Les Genevez, Longines Lyre (automaatti)
Vasemmalta oikealle: Tissot Classi-T (Small Lady), Edox Les Genevez, Longines Lyre (automaatti). Kaikki kellot ovat Suokon valikoimista.

Kaulahuivi

Kaulahuivi on turvallinen valinta ja näin kesää kohti pellavainen tai puuvillainen kaulahuivi on nappivalinta. Valikoimat ovat eri liikkeissä parhaimmillaan, joten nyt niitä on myös helppo löytää.

Nimestään huolimatta Herrainpukimosta löytyy tyylikkäitä pellavahuiveja myös naisille.
Nimestään huolimatta Herrainpukimosta löytyy tyylikkäitä pellavahuiveja myös naisille. Kuva: Herrainpukimo

Kesäinen paita

Raidallinen paita on ajattoman tyylikäs valinta, joka pitkähihaisena paitsi lämmittää viileämpinä päivinä, vastavuoroisesti myös suojaa ihoa paahtavalta auringonpaisteelta. Tätä klassista vaatekappaletta löytyy variaatioina useilta valmistajilta, mutta klassikkostatuksen taustalla on ranskalainen Saint James.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Kuvassa näkyviä Saint Jamesin puuvillaisia paitoja (Meridien II) myy Kapteenska.
Kuvassa näkyviä Saint Jamesin puuvillaisia paitoja (Meridien II) myy Kapteenska. Kuva: Kapteenska

Sisustamista

Meidän perheessä sisustetaan kotia harva se päivä, sillä kädentaitoja ja kiinnostusta asiaa kohtaan löytyy. Koska kyse on myös inspiraatiosta, on hyvä lahjavaihtoehto tutustua johonkin sisustuspuotiin. Yksi tutustumisen arvoinen puoti sijaitsee Nokian Sorvankylässä (kyllä, Putouksesta tuttu kylä), jossa majaansa pitää Molly’s Candy Shop. Blogista alkunsa saanut sisustuspuoti on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka.

Molly's Candy Shop on erilainen sisustuspuoti. Kannattaa varata ostosaika etukäteen.
Molly’s Candy Shop on erilainen sisustuspuoti. Kannattaa varata ostosaika etukäteen. Kuva: Molly’s Candy Shop

Äitienpäivälounas

Perinteinen äitienpäivälounas on edelleen hyvä lahjaidea. Päivän voi pohjustaa kotona tarjoamalla maittavan itsetehdyn aamupalan, jonka jälkeen on mukavaa siirtyä lounasaikaan valmiiseen pöytään nauttimaan päivästä koko perheen voimin.

Pirkanmaalla hyviä vaihtoehtoja ovat mm. Villa Näsirinne Ylöjärvellä sekä huippukokki Arto Rastaan luotsaama Villa Hakkari Lempäälässä.

Googlen mukaan äitienpäivälounaita tarjoillaan ympäri Suomea, joten kannattaa tsekata oman paikkakunnan tarjonta pikaisesti, sillä parhaat paikat ovat täyteen buukattuja ennen sunnuntaita.

Villa Näsirinteestä avautuu kaunis näkymä Näsijärvelle.
Villa Näsirinteestä avautuu kaunis näkymä Näsijärvelle. Kuva: Villa Näsirinne

Kirjoituksessa on hyödynnetty surutta Tyyliniekan yhteistyökumppaneiden tarjontaa, sekä henkilökohtaisia ystäväverkostoja. Kukaan ei tiennyt tästä postauksesta etukäteen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here