Kaupan valmispaidoissa suurin ongelma on niiden puutteellinen istuvuus. Kauluspaidat mitoitetaan suunnitteluvaiheessa sopimaan hyvin erikokoisille ihmisille, mistä johtuen paidan istuvuus on usein “sinne päin”, eli hihat voivat olla liian lyhyet tai pitkät, tai paita on telttamainen eli vyötäröltään liian leveä.

MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Valmispaitojen kädentie (eli kainalon aukko) on usein suurehko, mistä johtuen paita ei liiku luontevasti päällä vaan se nousee helposti pois housuista käsiä nostettaessa. Tähän vaikuttaa myös usein paidan liian lyhyt pituus. Tällaista paitaa on ikävä korjailla housujen alle pitkin päivää. Suuri kädentie on myös kaupallinen valinta, koska tällöin paita mahtuu varmasti suurimman osan päälle – luonnollisesti istuvuuden kustannuksella.

Herrainpukimo tarjoaa istuvia mittapaitoja

Herrainpukimo on suomalainen mittatilauspaitoja tarjoava yritys, joka on myös Tyyliniekan yhteistyökumppani. Poikkesimme Tampereella Herrainpukimon mittatilaustapahtumassa ottamassa miehestä mittaa ja tutustuimme samalla laajoihin kangasvalikoimiin sekä erilaisiin kaulus- ja kalvosinmalleihin.

Runsas valikoima erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi paitakankaiden värien ja kuvioiden suhteen ei ole ongelma, sillä niihin saa suunnittelijan opastuksella jouhevasti opastusta mm. ajateltu käyttötarkoitus huomioiden. Esimerkiksi paksumpi oxford-kangas sopii lähtökohtaisesti paremmin rennompaan nappikauluspaitaan kuin pukupaidoissa yleisesti käytetyt popliini- tai twilli-kankaat. Kattavan kuvauksen kankaista löydät täältä (englanniksi).

Mittojen ottaminen ei edellytä mittapaidan tilaamista

Uuden paidan tilaaminen on helppoa myös jälkikäteen kun mitat on kertaalleen otettu. Käytännössä tämä tapahtuu helppokäyttöisen verkkokaupan avulla, johon Herrainpukimo toimittaa tunnuksen ensimmäisen mittauksen jälkeen. Toisin sanoen mittaaminen ei edellytä paidan tilaamista, vaan sen voi tehdä myöhemmin verkkokaupasta sinne tallennettujen mittojen mukaan.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Koostimme videon yrityksen pääsuunnittelijan Jussi Häkkisen tekemästä mittauksesta. Videolla Häkkinen kertoo tarkemmin otetuista mitoista ja siitä, mihin ne paidan valmistuksessa vaikuttavat. Itse mittaus kestää noin viisi minuuttia.

Kannattiko?

Jos näin jälkeenpäin minulta kysytään, palaisinko enää valmispaitojen maailmaan, vastaus on ehdoton ei. Voisin tietenkin aina valmispaidan kanssa käydä vaatturilla/räätälillä, jossa sitä voitaisiin muokata paremmaksi, mutta lopputuloksena istuvuus ei ikinä pääse samalle tasolle kuin mittatilauspaidassa.

Mittatilauksena tehty paita on paitsi visuaalisesti kauniimpi, se myös tuntuu paremmalta päällä. Käsiä voi liikuttaa vapaasti ylös ja sivuille, eikä paita kiristä mistään kohtaa. Paita ei pulpahda pois housuista eikä hihat pussita, kun mitoitus on tehty oikein. Parhaiten paidan mukavuuden huomaa silloin, kun paidan puutteet eivät muistuta olemassaolollaan.

Mitä tämä lysti sitten kustantaa? Herrainpukimon mittapaita maksaa 89,90 euroa, joka sisältää postituksen. Hintaa voi nostaa asiakkaan haluamat lisäykset, kuten omien nimikirjainten kirjailu paitaan. Mittatilauspalvelu itsessään on maksuton.

PS. Kuka ostaisi 20 kpl vanhoja valmispaitojani?

4 KOMMENTIT

  1. Itse olen tilannut kiinasta mittatilauspaitoja. En voi laatua verrata mutta olen kyllä ollut tyytyväinen työn jälkeen. Kaupan nimi on siis Modern Tailor.

  2. Onko tietoa, osaavatko Herrainpukimon paitamaakarit tehdä myös klassisen pukeutumisen mukaisia edestä kovitettuja/tärkättyjä paitoja. Eihän mikään ole komeamman näköinen kuin täysin rypytön kovitettu smokkipaidan etumus. Tietysti siis mustilla napeilla. Ulkomailtahan näitä saa tilattua kyllä, mutta näinä aikoina vanha hokema: ”suosi suomalaista, osta kotimaista” on ajankohtainen, vaikkakin monille valitettavasti poliittisesti epäkorrekti.

    Siis löytyykö tärkkäystaitoa?

    • Kyseisenlainen paita on tulossa Herrainpukimon valikoimaan jo parin kuukauden sisällä. Tällä hetkellä ei siis vielä löydy, mutta jatkossa asia on korjattu.

  3. […] käsillä. Nämä kokemukset kertovat todellisuudessa siitä, että on pitänyt päällään väärin mitoitettua kauluspaitaa. Mittatilauspaitaa varten tarvitaan toistakymmentä eri mittaa ympäri kehoa, ja nämä mitat ovat […]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here