Tyylikkään elämän tavoittelu ei rajoitu pelkästään vaatteisiin. Yksi osa kokonaisuutta on koti, jossa vietän runsaasti aikaa perheeni kanssa. Miehelle tärkeä elementti on luonnollisesti sohva, jonka tulee palvella esteettisen puusilmän lisäksi toiminnallisia tarpeita, eli suoraan sanoen sohvalla pitää pystyä ottamaan kunnon päiväunet pelkäämättä siltä tippumista, jos asentoa hieman muuttaa. 🙂

Muita vaatimuksia on perheelliselle soveltuva nahkaverhoilu, aikaa kestävä rakenne, sopiva väri (konjakinruskea olisi aivan paras) ja olohuoneen asettamat reunaehdot, joista merkittävimmät ovat samperin arkkitehdin jostain syystä hieman tavanomaista matalammalle piirtämät ikkunat (n. 76 cm lattiasta) sekä olohuoneessa sohvalle varatun tilan strategiset mitat.

vuodesohva-olohuoneessa
Ikkunat rajoittavat sohvan asettelua, erityisesti korkeuden puolesta.

Matalan ikkunakorkeuden johdosta valtaosa sohvien selkänojista nousisi ikkunalaudan yläpuolelle, mitä emme halua. Tämän takia olemme päätymässä divaanisohvaan, jolla saamme laajennettua sohvaa ikkunoiden kohdalle siten, että sohva ei näy ikkunasta ulos.

Lähtötilanne

Mistä lähdemme liikkeelle? Tarina on monelle tuoreelle lapsiperheelle tuttu, eli pariskunnan ensiasuntoon rajattuihin neliöihin hankittu vuodesohva päätyi perheellistymisen myötä ok-taloon muuttaessa olohuoneeseen ja tavaroiden asetuttua paikoilleen ei vuodesohva enää tunnu parhaalta ratkaisulta.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

vuodesohva-edesta
Tämänhetkinen vuodesohva ja rahi, jonka tilalle haluamme unelmiemme sohvan.

Kun vuodesohvalle on vielä paikka katsottuna lastenhuoneesta, on sopiva hetki hankkia olohuoneeseen kunnon nahkasohva, josta olemme unelmoineet. Samaan syssyyn haluamme sohvan kanssa samaa sarjaa olevan rahin.

Luvassa on vertailua, hikeä ja rahanmenoa

Sohvaa emme osta näkemättä ja ilman perstuntumaa. Näinpä perheemme lähtee seuraavaksi tutustumaan Pirkanmaalla toimiviin kalusteliikkeisiin ja listalla ovat ainakin perusvarmat Asko, Ikea, Isku, Kruunukaluste, Masku ja Vepsäläinen. Lisää vinkkejä potentiaalisista liikkeistä otamme mielihyvin vastaan.

7 KOMMENTIT

  1. http://www.junet.fi
    Helsinki Design Weekilla palkittu Petra Lasseniuksen suunnittelema kotimaisena käsityönä valmistettava Taru-sohva on matalaselkänojainen ja siitä saa myös divaanimallin. Tyylikkääseen kotiin sohva tietenkin verhoillaan suomalaisella nahalla, konjakinvärisellä, jos niin haluat. Sohva löytyy koeistuttavaksi villakankaisena Tampereen Vepsäläiseltä. Samaan sarjaan kuuluu myös Taika-rahi.

  2. Hei! Nahkasohvaa ostaessa kannattaa muuten varmistaa että materiaali on kauttaaltaan nahkaa. Edullisemmissa sohvissa on yleensä nahkaa nimittäin vain istuinosissa. Lisäksi lähtisin kyseenalaistamaan sohvan sijainnin huoneessa. Koska kuvia on vain yhdestä kuvakulmasta on vaikea sanoa huoneesta sen enempää, mutta koska huone vaikuttaa pitkän malliselta voisi sohvan sijoittaa keskemmälle huonetta (ja kääntää 90 astetta). Näin saisi jaoteltua tilaa erilaisille toiminnoille. Tuo nurkka ei tunnu lainkaan luontevalta paikalta sohvalle joten kannattaa piirtää huoneesta vaikka pohjapiirrustus ja lähteä miettimään tilan vaatimuksia (läpikulun yms suhteen). Sohvaa harvemmin kannattaa sijoittaa nimittäin seinään kiinni!

  3. Kiitos kommenteista.

    Huone on melko suorakaiteen muotoinen, joten sohvaa ei voi oikein sijoittaa poikittain ilman, että huoneeseen tulisi ns. kapeikkoa. Tämän takia sohvan luontevin paikka on juuri tuossa missä nykyinenkin sohva, koska siitä on myös fiksu näkymä keittiöön ja telkkarin suuntaan. Olohuoneen haluamme pitää avarana muutenkin, koska se antaa lapselle tilaa liikkua ja juosta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here