Paitsi ajan näyttäjä, eksklusiivinen rannekello on myös asuste, joka täydentää kantajansa tyylin mitä parhaimmalla tavalla. Paras mahdollinen yhdistelmä on sekä tyylikäs että laadukas rannekello, joka loistaa niin ulkonäöllään kuin kestävyydelläänkin. Laadukkaan merkkinen rannekello on myös monin tavoin statussymboli, joka usein hankitaan elämässä menestymisen myötä. Tyylikkäässä ja laadukkaassa kellossa on usein teräksestä tai nahasta valmistettu ranneke sekä näkyvillä oleva merkki, joka on monesti kelloasioissa se tunnetuin laadun mittari.

Kätevä rannekello-opas auttaa rannekellon hankinnassa, kertoen kaiken olennaisen esimerkiksi kellojen erilaisista mekaniikoista, materiaaleista ja muista ominaisuuksista. Näiden listattujen tietojen perusteella hankittavaksi suunnitteilla olevan tyylikellon kriteerit ja samalla myös toivomukset kellon ominaisuuksilta saattavat hahmottua helpommin ja matka kohti unelmakelloa on jo askeleen lyhyempi.

Miksi maksaisin laadusta?

Laadukkaan tyylikellon hankkiminen vaatii aina rahan sijoittamista eikä sen hankinta sovikaan pieneen budjettiin. Tyylikkäimmät ja sitä myötä laadukkaimmat rannekellot voivat nimittäin olla tuhansien ja joskus jopa kymmenien tuhansien eurojen arvoisia hankintoja. Sijoittamalla laadukkaaseen kelloon sijoitat kuitenkin samalla myös sen pitkäikäisyyteen ja näyttävyyteen, joten eksklusiivisen kellon suuruinen hankinta on ilman muuta kannattava investointi!

Todella hintavaa rannekelloa hankittaessa hinnan ei tulisi kuitenkaan olla se päällimmäinen kriteeri, vaan valinta tulisi perustua henkilökohtaiseen käyttötarkoitukseen, oikean merkin ja mallin kautta. Laadukkaimpien rannekellojen valmistajien maine ja käsityön taito kulkevat käsi kädessä, ja tyytyväiset asiakkaat luottavat merkkien vuosikymmeniä ja jopa vuosisatoja pitkään historiaan. Kaikkein tunnetuimpien ja legendaarisimpien merkkien joukosta löytyvät esimerkiksi Tag Heuer sekä Rolex.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

pstar-tag

Eksklusiiviset rannekellot erottaa usein halvemmista kilpailijoistaan niiden ylivertaisten ominaisuuksien, kuten vesitiiviyden ja valmistusmateriaalien, kuin myös erinäisen kalenteri- ja ajanotto-ominaisuuksien tai kellon virtalähteen perusteella. Ylelliset kellot eivät sisällä paristoja, akkuja tai muita tasaisia vaihtovälejä vaativia virtalähteitä, vaan toimivat usein itsestään vuosien tai jopa vuosikymmenien ajan.

Hyvänä esimerkkinä tällaisesta kellosta voidaan pitää fantastista Tag Heuer Aquaracer -kelloa, jonka kellokoneisto on mekaaninen, mutta automaattinen. Tällä tarkoitetaan sitä, että kello ei tarvitse erillistä virtaa mistään, vaan latautuu käyttäjänsä käden normaalin liikkeen avulla tasaiseen tahtiin. Eksklusiivisten kellojen kohdalla epätavallista ei ole myöskään se, että erilaiset yritykset lisäävät laatukelloihin esimerkiksi pieniä logoja, tai teetättävät todella rajoitettuja valmistuseriä, tehden kelloista vielä harvinaisempia ja yksityiskohtaisempia keräilykappaleita.

tag-pstar

Kuvassa edellä mainittu Tag Heuer Aquaracer -kello Pokerstarsin pienellä pata-logolla safiirisen kellotaulun sisäpuolella. Vaikka laadusta todellakin kannattaa, ja tulee, maksaa rannekelloa hankittaessa, ei sanonta ”mitä kalliimpi, sitä parempi” aina välttämättä pidä paikkaansa. Edellä mainittujen useiden legendaaristen merkkien kohdalla hintaan voi laadun suhteen kuitenkin useimmiten luottaa, mutta tyylikellon hankintaa pohdittaessa kannattaa omat vaihtoehdot pitää täysin avoimina ja hankkia lisätietoa ennen ostopäätöksen tekemistä – hankinnan tulisi olla kaikkea muuta kuin impulsiivinen päätös. Erittäin suositeltavaa on myös, että ennen hankintaa käy kultasepänliikkeessä, tai erityisessä kelloihin erikoistuneessa myymälässä katsomassa ja vertailemassa eri vaihtoehtoja, jotta saa itse fyysisen tuntuman kelloon ja siihen, mitä kelloltaan todella haluaa.

Mistä sitten saan lisätietoa eksklusiivisista rannekelloista?

Suomalaisella kelloharrastajien keskustelupalstalla vierailu todella kannattaa, kun harkitaan eksklusiivisen kellon hankintaa. Sivustolla pääset lukemaan yleisiä, puolueettomia keskusteluja ja kokemuksia erilaisista kelloista sekä myös tutustumaan mielenkiintoisiin, merkkikohtaisiin keskusteluihin, joissa monet harrastajat puivat yhdessä useiden eri kellojen ominaisuuksia ja etuja. Foorumilta löytyvät omat keskusteluketjunsa eri valmistajien tyylikelloja koskien muun muassa Omegalle, Seikolle ja Tissotille sekä usealle muulle merkille. Muiden käyttäjien kokemukset auttavat sinua takuulla kellomerkkisi valinnassa!

Yllä mainitulla sivustolla pääset myös, kellon hankittuasi, tutkailemaan kellojen huoltoon ja korjaukseen sekä erilaisiin projekteihin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia. Parhaassa tapauksessa laatukellosta voi tulla sinulle todellinen intohimo ja harrastus sekä myös aarre, jota haluat huoltaa ja säilyttää huolella! Sivusto sisältää myös yksityisten ja yritysten jättämiä ilmoituksia, joiden joukosta voit hyvällä tuurilla löytää eksklusiivisen rannekellon joko omaan käyttöösi tai keräilykappaleeksi. Muista kuitenkin käyttää valintaan runsaasti aikaa – hyvää kannattaa odottaa!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here