Välttäkää tätä yritystä. Jätämme artikkelin linjoille varoittavana esimerkkinä. Jos sinulla on vastaava tilanne päällä yrityksen kanssa, suosittelemme tekemään rikosilmoituksen poliisille.

PÄIVITYS 16.11.2016: Kommenttina tullut palaute yrityksen toiminnasta kannattaa lukea. Tiedossamme on myös toinen tapaus, jossa sovittua pukua ei koskaan toimitettu, viesteihin ei vastattu ja rahojen palautus kesti erittäin kauan.

PÄIVITYS 1.9.2016: Emme suosittele yrityksen palveluita, sillä jutussa mainittu sininen irtotakki oli tilausprosessissa muuttunut yllättäen harmaaksi, eikä korvaavaa sinistä takkia ole tähän päivään mennessä lupauksista huolimatta toimitettu.

****


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Saimme Tyyliniekan toimitukseen kutsun tutustua Singh&Magnus -nimisen mittavaatettajan toimintaan. Olimme jo aiemmin laittaneet kyseisen toimijan seurantaan, koska huomasimme heidän tarjoavan suhteellisen edullisia mittatilaustuotteita laadukkaista materiaaleista. Otin kutsun vastaan ja kävin jututtamassa yrityksen herroja.

Sain asiakkaan luvalla kuvata mittaustapahtumaa.
Sain asiakkaan luvalla kuvata mittaustapahtumaa.

Mistä kaikki alkoi?

Kun yrityksen perustaja Klas oli kiertelemässä Aasiaa, päätyi hän teettämään itselleen puvun John-nimisellä räätälillä. Puku ylitti odotukset moninkertaisesti ja reissusta palattuaan Klas alkoi välittämään pukuja myös opiskelijakavereilleen. Yritys syntyi, kun asunnon nurkat olivat täynnä kavereille meneviä pukulaatikoita ja hän päätti tehdä tarjota pukuja myös kaveripiirinsä ulkopuolelle.

Erityisen positiivinen yhteensattuma oli se, että räätälinä toimivalla Johnilla oli jo entuudestaan pitkä kokemus nimenomaan skandinaavisen miehen raameista ja se auttoi mittausprosessissa. Jutustelun lomassa kävi ilmi, että John oli työskennellyt aiemmin mm. useiden italialaisten laatutalojen kanssa. Tästä taustasta johtuen Singh&Magnusin puvut tehdään samoilla tehtailla näiden tuhansien eurojen high-end -pukujen kanssa.

Erilainen lähestymistapa mittausprosessiin

Olen aikaisemmin tilannut erilaisia mittavaatteita paidoista pukuihin ja yleensä prosessi on ollut varsin suoraviivainen; ensin otetaan mitat ja sen jälkeen valitaan kankaat ja yksityiskohdat. Singh&Magnus lähestyy prosessia hieman eri kulmasta, sillä he haluavat ennen mittojen ottamista tutustua asiakkaaseen ja hänen mieltymyksiinsä kaikessa rauhassa.

Lähestymistapaa John perusteli uransa alkuvaiheen kokemuksella, jolloin hän oli tehnyt asiakkaalle täydellisesti istuvan puvun, mutta se ei lopulta kuitenkaan herättänyt tunteita asiakkaassa. Tämän kokemuksen yksi johtopäätöksistä oli se, että on tärkeää tunnistaa haluaako asiakas rennompaa istuvuutta, tiukempaa fittiä vai jotain siltä väliltä. Jos asiakas ei pidä lopputuloksesta, ei hän todennäköisesti tule sitä myöskään käyttämään.

Mittatilaustuotteissa asiakkaan fiilisten ja tarpeiden tunnistaminen on kaiken A ja O.

Kangasvaihtoehtojen tarkastelua.
Kangasvaihtoehtojen tarkastelua.

Roppaa likoon

Jotta voin varmistua prosessin toimivuudesta ja voin sitä teille lukijoille suositella, päätin tilata vaatekaapistani kipeästi puuttuvan tummansinisen irtotakin, sekä sen kaveriksi kauluspaidan. Jutustelun aikana olin kuin vahingossa kuvaillut omaa tyyliäni ja John otti siitä täydellisen kopin.

Kun tutustuimme materiaalivaihtoehtoihin, joihin sisältyi mm. erittäin laadukkaita Vitale Barberis Canonicon kankaita, John suositteli minulle hieman rouheampaa tummansinistä kangasta, ja se olikin juuri sellainen mitä olin ajatellut haluavani. Kauluspaitakankaaksi hän suositteli klassista sinivalkoraidallista kangasta. Valittujen kankaiden sävyt olivat sellaisia, että ne varmasti toimivat ihonvärini ja muun tyylini kanssa.

Lopulliset kangasvaihtoehdot; tummansininen kangas, viininpunainen vuorikangas, käsinrullattu Signh&Magnus-taskuliina sekä paitakangas.
Lopulliset kangasvaihtoehdot; tummansininen kangas, viininpunainen vuorikangas, käsinrullattu Signh&Magnus-taskuliina sekä paitakangas.

Odotin, että mittausprosessi alkaisi oikean kokoisen sovitustakin hakemisella, mutta John käyttikin mittaamisessa omaa mittausliiviin perustuvaa menetelmää. Kun oikean mittainen liivi oli löytynyt, teki hän mittoihin tarvittavat korjaukset sekä mittasi hihojen pituudet. Mittojen ottaminen sujui nopeasti ja juttelimme samalla mm. kelloista. Tuotteiden toimitusajaksi luvattiin 4-7 viikkoa.

Nyt sitten odotellaan…

6 KOMMENTIT

 1. Kuulostaa hyvältä! Pitänee itsekin tutustua liikkeen toimintaan.

  Yksi kysymys, joka ei kirjoituksesta (eikä liikkeen sivuiltakaan) ilmennyt: mitenkäs pukujen rakenne? Irtoliinallako mennään vai onko odotettavissa liimaihmeitä? Jos pukujen hinnat lähtevät 599 eurosta, niin yleensähän tällä ei irtoliinarakennetta saa – mutta toisaalta, liike vaikuttaa siltä että myydään laatukamaa joka ommellaan jossain kaukana ja säästetään kustannuksia siinä.

  • Kiitos Kari kommentista! Unohdin kysyä asiaa mittakäynnillä joten saat tiedon viimeistään sitten kun takki tulee ja kirjoitan siitä artikkelin.

 2. Tämä kannattaa kiertää kaukaa. Huhtikuussa tilattuja vaatteita ei koskaan toimitettu. Ketään ei saa kiinni. Eivät vastaa minun eikä kuluttajaviraston yhteydenottoihin. Seuraavana on vuorossa rikosilmoitus.

  • Tervehdys Kari.

   Et ole asiasi kanssa yksin, eli tiedossamme on myös toinen tapaus, jossa oli vahvasti puliveivauksen makua. Jätän tämän jutun edelleen linjoille varoittavaksi esimerkiksi, eli tuohon alkuun on nyt tuotu selkeästi esille millaisesta puljusta on kyse.

   Eli vielä kertaalleen: Kiertäkää Singh&Magnus kaukaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here