Koordinaateissa 56°37’28.0″N 3°50’59.0″W, noin kilometrin päässä Aberfeldyn kylästä ja Skotlannin highlandsien eteläosassa, sijaitsee Bacardin omistama Aberfeldyn tislaamo. Vuonna 1896 perustetun ja vetensä Pitilie Burn -joesta ottavan tislaamon takana on John Dewar & Sons Ltd, jonka perustaja John Dewar, Sr perusti Dewar’s -tuotemerkin jo vuonna 1846. Tuomerkin vei maailmalle John seniorin pojat John junior ja Thomas Dewar. Vuosien varrella Dewar’s tuomerkki on kiertänyt eri omistajilla alkaen Distillers Company:stä ja siirtyen siltä ensin Guinnessin omistukseen ja Guinness-Grand Metropolitan -fuusion jälkeen Diageon omistukseen. Bacardi osti tuotemerkin vuonna 1998.

Vuonna 1899 master blender A.J. Cameronin toimesta luotu White Label on blendiviski. Yli 40 eri viskiä sisältävän tuotteen sydämenä toimii Bacardin Aberfeldy single malt ja tämän vuoksi nostamme kartalle nimen omaan Aberfeldyn tislaamon. Dewar’s viskit pullotetaan Bacardin uudella pullotustehtaalla Glasgowssa ja ne mitä todennäköisemmin ikäännytetään Ponielissa, jossa sijaitsee Bacardin viskin ikäännyttämisvarastot. White Label on Dewar’sin myydyin viski ja Bacardi väittää blendin olevan USA:n myydyimpiä viskejä ja maailman 5. suurin blendi – nyansseja joihin en sen enempää ota tai edes osaa ottaa kantaa. Muita Dewar’s -pullotteita ovat 12 yo, 15 yo, 18 yo ja Dewar’s Signature. Aberfeldyn tislaamo tekee myös Aberfeldy 12 yo, 18 yo ja 21 yo single malteja.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Hunajainen ja vaniljainen White Label on täydellinen esimerkki sanonnasta ei ole koiraa karvoihin katsominen. Äkkiseltään tuotteen ajattelee olevan vain yksi nuori skottiblendi lisää suuressa nuorien blendien valikoiman kirjossa, mutta lasiin päätyessään ja ensimmäisen nuuhkaisun jälkeen alkaa monen mielipide varmasti muuttumaan. Ensimmäinen ajatukseni tuotetta haistaessani oli ”hei eihän tässä tuoksu alkoholi vaan hunaja” ja muutaman tipan pureskelun jälkeen haistamani hunaja maistui myös suussa. Kokemuksena White Label on yksi miellyttävimmistä ja yllättävimmistä blendikokemuksistani. Toisaalta en ole koskaan ollut suuri blendien, ja varsinkaan nuorten sellaisten, kuluttaja, joten vertailupohjaa löytyy lähinnä vain tarkasti valikoiduista blendeistä.

Allekirjoittaneen mietteet tuoksusta ja mausta. Muista että se mitä viskeissä haistaa ja maistaa on aina yksilöllistä.

Väri:
Kirkas vaaleankeltainen.

Tuoksu:
Hunajainen.

Maku:
Hunajaa ja vaniljaa. Yllättävän makea.

Jälkimaku:
Pitkä. Hunajan maku jää suuhun.

Soveltuvuus viskiharrastusta aloitteleville:
Uskomattoman pehmeä blendi, joten soveltuu harrastusta aloittavalle erittäin hyvin.

Soveltuvuus useampia erilaisia drameja kokeneille:
Ehdottomasti maistamisen arvoinen jos hunaja+vanilja toimii.

Pullokoko:
70 cl

ABV (Alcohol by volume eli suomeksi voltit):
40 %

Mistä ostaa:
Maailmanmatkaaja löytää. Ei handelissa, ravintoloissa tai verovapaassa Pohjoismaissa, vaikka saisi olla!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here