Islay_Barley_2007

MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Juhannusviskiartikkelissa kirjoitimme Bruichladdic The Classic Laddiesta ja tislaamon historiasta. Follow up artikkelimme kertoo Bruikan unpeated valikoiman toisesta viskistä nimeltään Islay Barley 2007. Kuten artikkelikuvastakin näkee, on Islay Barley 2007 maistunut kirjoittajille sen verran hyvin, että tätä kirjoitettaessa pullosta on enää höyryt jäljellä. Miten viski sitten eroaa The Classic Laddieen verrattuna?

IB2007:ssa kätytetty ohrasato on korjattu vuonna 2006 ja viski tislattu vuonna 2007. Bruikka on ylpeä maanviljeliöistään ja kertoo usein ylpeänä pullon kyljessä ohraviljelijän: IB2007:n ohra tulee Minister’s Field nimiseltä pellolta, joka on Mark ja Rohaise Frenchin omistamaa Rockside Farmia. Luonnollisesti kyseinen ohrapelto sijaitsee Islayn saarella sillä Bruichladdich pyrkii tukemaan Islayn paikallisia maanviljeliöitä ja tuottamaan viskejä 100 % Islayn saarella kasvatetusta ohrasta.

Luomun ollessa tänä päivänä trendikästä, seuraa Bruikka luonnollisesti tätä trendiä myös viskeissä: Bruichladdich The Organic Scottish Barley on Bruikan unpeated valikoiman luomuviski.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

rockside_farm
Rockside Farm. Täältä kaikki alkaa.

Islay Barley 2007 on raikkaalla tavalla erilainen The Classic Laddieen verrattuna. Kuten kaverinsa, on myös IB2007 loistava perusviski. Nuoruus maistuu myös tässä Bruikan NAS-viskissä hieman läpi, mutta ei häiritsevästi. Maultaan IB 2007 on hedelmäinen, sitruksinen, tamminen, kuiva ja napakka ja se soveltuu kaverinsa tavoin aloittelijoille sekä kokeneemmille harrastajille. Kyseessä on hyvä ellei peräti hieno perusviski, joka maistuu varsinkin kesäiltana terassilla auringonlaskua katsellessa.

Väri:
Kellertävä ja kirkas kuin vedestä heijastuva aurinko. Hyvin saman tyyppinen kuin The Classic Laddie.

Tuoksu:
Tammea, raikkautta, hedelmää – päärynää, appelsiinia.

Maku:
Kuiva, napsakka, hedelmää ja sitrusta, tammea. Nuoruus maistuu, mutta ei liikaa.

Jälkimaku:
Nopea, kuiva, sitruksinen. The Classic Laddien tavoin suu ihmettelee mihin huttu katosi ja huutaa “Lisää”.

Soveltuvuus viskiharrastusta aloitteleville:
Soveltuu The Classic Lassien tavoin. Nuoruus maistuu hieman läpi, joten tämä voi olla turn off joillekin.

Soveltuvuus useampia erilaisia drameja kokeneille:
Soveltuu kun haluaa helppoa, kuivaa, sitruksista ja pirteää kokemusta. Ei takkatulen ääressä vaan kesäillaksi terassille. Kannattaa kokeilla!

Grilliruuan kanssa:
Grillatulla naudan sisäfileellä sekä grillatulla kanalla (vartaissa kevyillä marinadeilla). Grilliruuan kanssa ei se parhaiten soveltuva viski, koska maut melko kevyitä. Kalan kanssa voisi toimia, koska sitruksinen.

Pullokoko:
70 cl.

ABV (Alcohol by volume eli suomeksi voltit):
50 %

Mistä ostaa:
Maailmanmatkaaja löytää.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here