Asuntomessut ovat paikka, jossa sisustamisen suosituimmat tuulet yleensä näkyvät. Pyöreät peilit ovat olleet jo vuoden parin erittäin pinnalla ja olettaa olisi jopa saattanut, että tämä trendi olisi menossa jo ohi.

MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Tämän vuoden Asuntomessut kuitenkin paljastivat, että pyöreät peilit tulevat olemaan suosittuja sisustuselementtejä vielä tovin. Pyöreitä peilejä voi bongata useista Asuntomessujen kohteista niin WC:istä, makuuhuoneista, eteisistä kuin olohuoneistakin. Tässä pari meidän poimintaamme. Lisäksi teemme kurkistuksen peilien osalta vuoteen 2012 ja hypyn myös tulevaisuuteen.

Pyöreä peili tuo kontrastia mustavalkoiseen yläkerran kylpyhuoneeseen. Talo Aito, Kohde 3.
Myös kohteessa 5, Villa Element, WC:stä löytyy pyöreä peili. Villa Element, Kohde 5.
Iso pyöreä peili toivottaa tervetulleeksi Sievitalo Unton tilavassa eteisessä. Pöydän kanssa peili luo harkitun kokonaisuuden ja tuo kaunista katseltavaa. Sievitalo Unto, Kohde 22
Pyöreä peili minimalistisessa WC:ssä on vaikuttava sisustuselementti. Dekolaku, Kohde 21.
Peili voi toimia myös makuuhuoneen päätyseinällä katseenvangitsijana ja keskipisteenä. Sievitalo Unto, Kohde 22
Makuuhuoneen yhteydessä sijaitseva WC saa puupaneelin suoraviivaisuudesta kerroksellista kontrastia pyöreän peilin avulla. Sievitalo Unto, Kohde 22
Pyöreä peili voi olla rohkeasti myös jotakin muuta: Jukkatalo Ainassa pyöreässä peilissä on mustat kehykset sekä ruudukko. Peili on yhdistetyn olohuoneen ja ruokailutilan huomiota herättävä yksityiskohta yhdessä messinkisen palmu-valaisimen kera. Jukkatalo Aina, Kohde 32.

Pyöreät peilit eivät ole kuitenkaan mikään uusi juttu Asuntomessuilla. Tampereen Vuoreksen Asuntomessuilla vuonna 2012 Villa Ilossa (Kohde 26) pyöreät ja valaistut peilit toimivat ryhmiteltynä asetelmana näyttävänä sisustuselementtinä.

Entäpä mihin peilitrendit ovat menossa pyöreiden peilien jälkeen? Yksi tuleva suuntaus näyttäisi olevan suorakaiteen muotoiset peilit, joissa yläreuna on pyöristetty ja kaarrettu holvi-oviaukkojen muotoon. Peilejä voidaan kutsua myös myös kaaripeileiksi. Tällaisia peilejä oli esillä Kohteen 22, Sievitalon Unton vaatehuoneessa sekä Kohteen 3, Talo Aidon, vaaleanpunaisessa makuuhuoneessa. Peilit ovat Essis Collectionin käsialaa.


MAINOS, ARTIKKELI JATKUU ALLA

Sievitalo Unto, Kohde 22
Talo Aito, Kohde 3

Tuleviin trendeihin lisäksi tuulahdus menneestä tulee reilun puolenvuosisadan takaa peileistä, joissa on pyöristetyt nurkat ja alareuna on yläreunaa kapeampi. Maailmalla kuvissa ovat myös vilahdelleet art deco -henkiset peilit. Vaikka lämpimät metallinsävyt ovat olleet pinnalla jo kupari- ja messinkikausien ajan, vielä ei kuitenkaan ole havaittavissa suurta ryntäystä tuoda peililasin taustaan lämpimiä sävyjä.

Kaikki Asuntomessujen artikkelimme löydät osoitteessa www.asuntomessut.info

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here