Äänestä Vuoden koru 2018

Nyt on aika äänestää Kuukauden koruista yleisön suosikki Vuoden koruksi.

Vuoden koru korostaa upeaa suomalaista korumuotoilua ja –osaamista. Stylefellow on nostanut vuonna 2018 kuukausittain esiin Kuukauden korun, joka puhuttelee taidokkaalla muotokielellään ja tekee säväyksen tunnistettavalla, omaperäisellä muotoilullaan. Nyt on aika äänestää Kuukauden koruista yleisön suosikki Vuoden koruksi.

Kaikki vuoden 2018 Kuukauden korut ovat mukana äänestyksessä, jossa valitaan Vuoden koru. Valinta Vuoden korusta tehdään yleisöäänestyksellä. Vuoden koru julkistetaan Tampereen Häämessuilla 10.2.2019 klo 13.30-13.45. Tampereen Häämessuilla pääset myös ihailemaan Vuoden koru -ehdokkaita osastolla E20.

Äänestäneiden kesken arvotaan Olli Johan Lindroosin lahjoittama 500 euron arvoinen lahjakortti, jonka voittaja voi käyttää Helsingin Stockmannilla sijaitsevassa OJL Jewellery -myymälässä kotimaisiin koruihin. Arvonnan voittaja julkistetaan palkitsemisen yhteydessä ja voittajalle tiedotetaan asiasta myös henkilökohtaisesti.

Äänestys on auki 4.2.2019 klo 9.00 asti ja löydät äänestyslomakkeen sivun alareunasta.

Vuoden koru 2018 -ehdokkaat

Ranka, Nikama Design

Ranka-pannan rohkea ja näyttävä muotokieli puhuttelee syvälle sieluun. Rangan muotoilu on saanut ideansa selkärangan nikamista, jotka symboloivat ihmisyyttä, yhteenkuuluvuutta ja välittämistä. Materiaalina ruostumaton jaloteräs on konstailematon, mutta erittäin voimakas.

Freezing February, Matti Hyvärinen (Sirokoru)

Puun kaarna on ollut osa Freezing Februaryn muodon syntyä. Vaikka kaarna tuntuu rujolta, ovat itse korut sirot. Muotokieli tuo mieleen myös suomalaista metsien mytologiaa. Freezing February on osa Sirokorun vintage-korujen mallistoa. Ajattoman Freezing February –sarjan on suunnittelut korutaiteilija Matti Hyvärinen jo vuonna 1966.

Mummolan Pitsi, Jenni Rutonen Design

Mummolan Pitsi -sarja henkii vanhanajan hempeyttä, mutta tuo nostalgian nykypäivään ja nykyajan naisella sopivaksi. Korun muotoilu herättää kiinnostuksen ja ihailun, koska Rutonen on onnistunut yhdistämään romanttisuuden sopivana annoksena yksinkertaiseen tyylikkyyteen.

Cinderella, Jenni Ahtiainen (gTIE)

Virkatusta hopeasta valmistetun Cinderellan kauneus tekee kapinallisuudesta salonkikelpoista ja antaa kantajalleen voimaa. Inspiraatio Cinderella-sarjan koruihin syntyi isosta perhosen toukan kotelosta ja ajatuksesta naiseuden elämän mittaisesta kehittymisestä.

Boforia, Heli Kauhanen

Boforia-korumallistossa suomalaisen tuulen olemus on vahvasti läsnä. Kauhanen kertoo idean syntyneen jo 2000-luvun taitteessa, jolloin hän luodolla istuessaan koki tuulen voiman sekä näki tuulen vaikutukset niin vedelle kuin rantahietikolle. Tuulen synnyttämät huippumaiset muodot elävät Boforian muotoilussa.

Silver Wind, Chao-Hsien Kuo

Silver Wind –sarjan korujen kauneudesta on helppo hurmaantua kuten myös vahvan omaleimaisesta olemuksesta, jonka yksi osa on Chaolle ominainen kaareutuvien muotojen anticlastic-tekniikka. Silver Windin muotokielen idea juontaa juurensa 1990-luvun lopulle, jolloin Chao sai inspiraation maitohorsman kuivien siemenkotien auetessa ja siementen lähtiessä lentoon tuulessa.

Äänestyslomake

Äänestä omaa suosikkiasi alla olevalla lomakkeella. Mikäli haluat osallistua arvontaan, jätä myös yhteystietosi.

Äänestys on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille.

Yhteistyössä

OJL Jewellery

Tampereen Häämessut

Kukkahuone Rönsy